Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Byta Starter på en 99 Chrysler Town & Country

Byta startmotorn på motorn i din 1999 Chrysler Town and Country med en ny eller ombyggd enhet kan vara nödvändig om startmotorn har börjat väsnas, dra eller slutat fungera helt och hållet. Startmotorn är belägen vid den bakre delen av motorutrymmet, den är monterad på baksidan av den tvärställda motorn. Valfria motorer för 1999 Town and Country inkluderar 2,4-liters, den 3,1-liters, den 3,3-liters och 3,8-liters kraftverk. Starter monteras på samma plats på alla dessa motorer och ersätts med samma metod. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven på din van och lokalisera den negativa änden batterikabeln. Lossa spännskruven på kabeländen med en skiftnyckel, ta sedan bort den negativa kabeln och isolera den från batteripolen.
2

Höj framsidan av van med en domkraft och ställning en uppsättning jack står under ramen för att stödja van. Sänk domkraften, så van att bosätta sig på läktaren.
3

glider under bilen och leta reda på startmotorn på baksidan av motorn (sett underifrån). Ta bort låsmuttern från "B" terminalen på startmotorn med en liten hylsa och spärrnyckel, skjut sedan kabeln i stolpen, skjuta den ur vägen.
4

Ta bort den nedre starter bulten , med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att rotera den motsols. Ställ bulten åt sidan. Ta bort de två övre starter bultar, med samma process, och sedan dra i startsnöret av bell bostäder och sänka den ur motorrummet.
5

Höj nya starter i motorrummet, glidande nosen på initiator in bell husöppningen. Sätt den övre fästskruven och dra åt den med fingrarna. Sätt de nedre två fästbultarna och dra åt dem med fingrarna, liksom.
6

Vridmoment de övre och nedre bultar till 40 pounds fot med en momentnyckel. Installera batteriet kabeln på baksidan av startmotorsolenoiden, dra sedan åt muttern med en skiftnyckel tills det är säkert. Dra inte åt det, eller du kommer att spricka plasthöljet.
7

Höj framsidan av van av domkraften står med en domkraft, ta sedan bort läktaren. Sänk domkraften, inställning av van på marken, sedan ta bort domkraften från under bilen.
8

Installera den negativa batterikabeln slut på den negativa batteripolen. Dra åt fästskruven med en skiftnyckel. Stäng huven och testa reparera genom att starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63343.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.