Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur du ändrar ett Starter i en 2003 Mazda 6

Mazda presenterade Mazda 6 2002 till bilköpande världen och bilen snabbt vunnit popularitet bland förarna. Köpare hittar du en av två olika motorer som ingår i bilen. Du får den 2,5-liters fyrcylindrig eller 3,7-liters V6-motorer. Ändra starter är liknande med båda. Det viktigaste, när man får en ersättning starter, är att du får en som är ny eller åtminstone renoverade, snarare än en som har byggts om, eftersom den förra är sannolikt att vara mer tillförlitliga. Saker du behöver
Marker
Maskeringstejp
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel satt
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen genom att lossa muttern med en skiftnyckel och dra terminalen bort från batteriet.
2

Haka upp från luften renare och lyft bort den från luften rutan. Lossa hållaren klipp från luften lådan och dra bort det från motorn. Luftrenaren lådan ser ut som en svart låda med en stor slang som kommer ut av det.
3

bort insuget parentes grenrör support via ett Ratchet och uttag. Insugningsröret ser ut som en serie av rör som går in i motorn.
4

Tag de elektriska ledningarna på startmotorn notera sina rätta platser och sedan koppla bort dem från startmotorn med en skiftnyckel för att ta bort muttrarna. Ett par av trådarna kommer att ha kontakter på dem.
5

Ta bort skruvarna från starter med en hylsa och spärrskaft. Det finns en bult som du kommer att ha svårt att få uttaget på, så du måste använda en skiftnyckel för att ta bort den. Dra i startsnöret bort från motorn. Du kommer att behöva vicka och vrida startmotorn att arbeta bort och ut ur motorn, men det är inte så svårt att göra.
6

Sätt den nya startmotorn på plats och dra åt bultarna med spärrfunktion och uttag. Kom ihåg att en av bultarna kommer att behöva gå tillbaka på med en skiftnyckel. Återanslut kablarna beroende på hur du märkt dem. Dra åt de som innehas med en mutter med skiftnyckel och plugg de andra i.
7

Sätt fästet insugningsröret tillbaka på bilen och dra åt skruvarna med en hylsa och spärrskaft. Placera lådan luftrenaren tillbaka på bilen och fäst det med clips. Kläm luften lock tillbaka på luftrenaren.
8

Anslut batteriets negativa terminal och dra åt muttern med en skiftnyckel. Starta bilen för att testa den nya startmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63166.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.