Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Definition av en solenoidomkopplaren

Många elektroniska motorer och anordningar använder sig av en solenoid switch. En solenoid switch används på platser där en fjärrstyrd switch krävs för att slå på en strömkälla med liten initial effekt, eller att flytta en liten mekanism inuti en enhet utan att spilla mycket el. Definition

Merriam-Webster Dictionary definierar en solenoid switch som "en omkopplare som drivs av en solenoid." En solenoid definieras som "en spole av tråd vanligtvis i cylindrisk form som, när den bär en ström, fungerar som en magnet, så att en rörlig kärna dras in i spolen när en ström flyter och att de används särskilt som en omkopplare eller styrning för en mekanisk anordning (som en ventil). "Addera Så fungerar

När en liten mängd ström sätts i en solenoid, alstrar spolen ett magnetfält och drar en fast metallkärna från sitt viloläge till den motsatta ytan av solenoiden cylindern. När kärnan berör, flödar strömmen genom solenoiden och driver anordning eller mekanism den är ansluten till. Detta gör att en mekanism som kräver en stor mängd energi som ska slås på med en liten spänning, i egenskap av en automatisk omkopplare.
Automotive startsolenoid

Det vanligaste användningsområdet för en solenoid switch är i bilar. Solenoiden omkopplaren är monterad på starter som en del av fordonets tändsystem. När tändningslåset vrids till start, flyter strömmen till solenoiden. Solenoiden slås på för att ansluta energi från batteriet till startmotorn för att starta motorn.
Projekt

Solenoid omkopplare används i en mängd olika projekt där motorerna måste slås på med en fjärrkontroll strömbrytare eller som en sekundär enhet. Ett exempel är i elektronisk paintball markörer. När man trycker på avtryckaren, flyttar solenoiden den inre kärnan och samtidigt förflyttar en avfyrningsmekanism. Pinball maskiner använder en solenoidomkopplaren liknande sätt för att mata ut bollen i början av spelet. Magnetventiler switchar används också för att fjärrstyra växlar, eller omkopplare spår, i modell järnvägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63355.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.