Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur man ansluter Booster Kablar

Om ditt bilbatteri är mindre än tre år gammal, bör den ha en stor mängd av livet fortfarande kvar i batteriet. Men om du lämnar batteridrivna komponenter på i bilen, när tändningen är avstängd, kan batteriet tömmas snabbt. Batteriet har också en tendens att rinna snabbare i kallt väder. När du befinner dig med ett urladdat batteri, kan du öka lätt på batteriet. För att göra detta behöver du ett par booster kablar (startkablar) och ett fordon som har en batteriladdning. Saker du behöver
Booster kablar
Visa fler instruktioner
1

Parkera kör fordonet framför fordon som har ett dött batteri. Fordonen ska vara riktade mot varandra i ett "hood-till-hood" läge. Få fordonen så nära som möjligt, utan att röra.
2

Se till att tändningen av de båda fordonen är avstängd, liksom alla de batteridrivna komponenterna. Till exempel, slå av radion, luftkonditionering, varningsblinkers och strålkastare.
3

Undersök urladdat batteri för läckage och skador. Om batteriet läcker, är det farligt att använda booster kablar. Istället är det nödvändigt att skaffa ett nytt batteri. Om korrosion märks på batteriet, häll lite läsk på batteripolerna. Den soda kommer att äta bort på korrosion
4

Läs startkablar för att avgöra vilka två kablar är "+" positiva och vilka två är. "-" Negativt. Markeringarna kommer att vara på själva kablarna. De positiva kablarna är ofta röda. De negativa kablar är ofta svart. Dock bör du kontrollera fortfarande
5

Titta på batteriet för varje fordon för att avgöra vilket batteri inlägget är. "-" Negativt, och vilken som är "+" positiv. Markeringarna kommer att vara nära varje inlägg.
6

Anslut ena änden av startkablar till fordon som har ett laddat batteri. Den positiva änden av kabeln skall anslutas till den positiva änden av batteriet. Anslut den negativa änden av kabeln till den negativa änden av samma batteri.
7

Anslut den andra änden av startkablar till fordon som har det urladdade batteriet. Den positiva änden av kabeln skall anslutas till den positiva änden av batteriet. Anslut den negativa änden av kabeln till den negativa sidan av batteriet.
8

Slå på tändningen för fordon som har ett laddat batteri. Låt bilen att köra i en till två minuter.
9

Slå på tändningen för fordon som har ett tomt batteri. Det kan vara nödvändigt att trycka på gaspedalen några gånger samtidigt som man försöker veva tändningen. För att undvika översvämningar gasen, om fordonet inte startar efter ett par accelerator pump, sluta pumpa. Stäng av bilen och låt den ladda några minuter.
10

Ta booster kablar från varje bils batteri efter det andra fordonet har framgångsrikt startat. För att ta bort kablarna, först koppla bort negativa ändarna från båda batterierna. Du kan sedan ta bort de positiva kabeländar från båda batterierna. När du tar bort batterikablarna, tillåter inte ändarna på kablarna röra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63349.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.