Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur vill kolla en stator

Statorn på all-terrain fordon, motorcykel eller utombordare båtmotor är en del av en motors elektromagnetiskt rotor systemet. Statorn, som är en rund rulle sår laddning kablar och rotor agera tillsammans för att överföra kraft till batteriet, starter och tändningssystem. Statorer ofta kan gå dåligt. Däremot kan statorresistansen intervall testas med digitala multimetrar. Eftersom resistens varierar skiljer sig från motor till motor, är det viktigt att du känner till motståndet sortiment för din motors stator innan du testar det. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
utombordare stator testet
1

Avlägsna utombordaren s motorkåpan.
2

Hitta statorn, som sitter på toppen av motorblocket nära de punkter och pluggar.
3

Vrid multimeter på och ställ in den på det motstånd som behövs banan genom att vrida mätarens ratten till motsvarande inställning.
4

Placera positiva mätaren bly mot den blå kabeln från statorn och plats den svarta mätaren bly mot den svarta sladden. Om motståndet visas på LED-skärmen på mätaren ligger mellan motståndet sortiment för din motor, är statorn okej. Om behandlingen faller över eller under det angivna intervallet, byta ut statorn.
Motorcykel-och ATV stator testa
5

Tillträde statorn. Åtkomst till statorn på din motorcykel eller ATV kan kräva att du använder en skiftnyckel eller skruvmejsel för att avlägsna eventuella lister eller plätering först. Om detta är fallet, gör det här.
6

Motorcykel-och ATV statorn har normalt fem stator kontakter. Alla dessa kontakter behöver testas för kontinuitet.
7

Koppla motorcykeln eller ATV generator kablaget för hand och vrid sedan multimeter till kontinuitet testläge.
8 < p> Placera mätarens positiva testet leder till varje stator anslutning och plats den negativa mätaren till en bit mark metall på ramen. Om någon av statorn anslutningar visar kontinuitet, är statorn dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63354.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.