Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Felsökning av en 2005 Dodge Neon Starter

En dålig starter kommer att innebära stora problem med din Dodge Neon bilen starta. Felsökning av Neon s startmotorn är mycket lik den i andra bilar, men du bör testa andra delar av startsystemet först - liksom batteri, säkringar och kablar - och byt ut dem om det behövs. Om någon av dina första tester på starer misslyckas och du är säker på batteriet, kablar och säkringar är i gott skick, måste du bänkprovning startmotorn. Saker du behöver
Wrench
Voltmeter
Induktiv amp mätaren
Ordet jack
Jack står
Skruvmejsel
bänk skruvstäd Spare 12-volts batteri
Jumper kablar
Startlås
Visa fler instruktioner
Andra Provning
1

inspektera kabelklämmorna på batteripolerna och se till att de är täta och rena.
Sida 2

Inspektera skicket på batterikablarna, letar efter eventuella lösa trådar i kablarna, sprickor eller korrosion. Det största tecknet på korrosion är vita avlagringar nära batteripolerna och isoleringen.
3

Test täthet starterns fästbultar och se till att de är täta.


I-Motorprovning
4

Anslut en testlampa eller en voltmeter till startmotorn pluspol och en metall marken.
5

Vrid tändningsnyckeln till På och observera voltmeter. Du kommer att behöva en annan person att vända växeln. Testet ljuset måste komma på, eller behöver spänning för att visa på voltmetern.
6

Flytta voltmetern till batteriet och och observera dess spänning medan dina assistent vevar motorn. Spänningen bör inte understiga 8 volt på en neon med manuell växellåda eller 8.5 för en med automatlåda.
7

Håll en induktiv amp mätaren över en av batterikablarna och kontrollera batteriets oavgjort medan veva motorn. Dragningen bör vara mellan 250 och 400 ampere.
Bänktest
8

Koppla bort bilens negativa batterikabeln som en försiktighetsåtgärd för att ta bort startmotorn.

9

bort startmotorn från Neon motor, ta bort sina bultar med din nyckel och koppla den elektriska kontakten.
10

Montera startmotorn och dess solenoid i ett skruvstycke.

11

Anslut en bygel kabeln till batteriets pluspol och starterns B + terminal. Anslut en annan kabel till batteriets minuspol och startmotorn kroppen, grundstötning den. Anslut en starter switch till batteriet.
12

Ansök batterispänningen till startmotorn med omkopplaren och leta efter solenoidkolven, växelspak och frihjulskopplingen att utvidga och rotera drevet enheten.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63047.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.