Svenska Bil >> Auto Repair >> Bil Förrätter >> Content

Hur du ändrar Starter på en 1991 C4 Corvette

Startmotorn på 1991 C4 Corvette kan kräva ersättning om det börjar dra eller slipa, eller om det slutar fungera helt. Tillgång till startmotorn kan vara lite utmanande på C4, som starter sitter på passagerarsidan av motorn och avgasröret från grenröret till katalysatorn körs direkt under den. I vissa fall finns det tillräckligt med utrymme mellan röret och motorblocket att pressa starter ut, men mer ofta än inte, sänka eller fullständigt avlägsnande röret är nödvändig. Saker du behöver
Wrench in
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna huven på din Corvette och lokalisera batteriet. Lossa spännskruven på den negativa batterikabeln änden med en 10-millimeters fast nyckel, därefter ta bort kabeln från batteriet, isolera den från terminalerna.
2

Placera en domkraft under framsidan av bilen och lyfta upp det från marken, platsen en uppsättning pallbockar under ramen, sedan sänka domkraften, vilket gör att domkraften stödja bilen. Skjut under bilen på passagerarsidan, och leta reda på startmotorn - den är placerad nära den bakre delen av motorblocket, undangömt nära oljetråget
3

Lokalisera de två. montering bultar vid grenröret slutet av avgasröret och ta bort dem med en hylsa och spärrskaft. Några penetrerande olja kan krävas för att befria dem, om de aldrig har tagits bort tidigare.
4

Leta monteringsbultarna på förarsidan grenröret och ta bort dem med hylsa och spärrskaft, sedan försiktigt lägre avgasröret, kontroll av klarering nära startmotorn när du sänker den. Om röret sjunker tillräckligt långt, då kan du gå vidare till att ta bort startmotorn. Om inte, gå till katalysatorn på baksidan av detta rör.
5

Ta bort de två fästskruvarna i flänsen som förbinder avgasröret till omvandlaren, med hjälp av en hylsa och spärrskaft, sedan lägre hela röret till marken, att skjuta den ur vägen. Flytta tillbaka till startmotorn, på passagerarsidan av bilen.
6

Lokalisera de två elektriska kontakterna på baksidan av startmotorn solenoid, ta bort muttrarna från pinnbultarna, med hjälp av en skiftnyckel, skjut sedan anslutningarna utanför reglar och skjuta dem åt sidan för nu. Lokalisera de två starter bultar nära nosen på startmotorn.
7

bort startapparaten bultar med en socket och ratchet, skjut startmotorn bort från motorblocket, sedan sänka den ur bilen . Höj en ny startmotor på plats och sätt i bultar. Dra åt bultarna till 35 foot-pounds (47 Nm, om du använder en metrisk momentnyckel), med hjälp av en momentnyckel.
8

Anslut de elektriska anslutningarna på baksidan av den nya startmotorn och fäst dem med de kvarhållande bultarna. Höj avgasröret på plats och ersätta de bultar på utblåsningsgrenrören och katalysator.
9

Dra åt bultarna med en hylsa och spärrskaft tills de är säkra, sedan flytta ut från under bilen och lyfter bilen av domkraften står, med hjälp av en domkraft. Ta läktaren från under bilen, sedan sänka bilen till marken.
10

Anslut den negativa batterikabeln till batteriets minuspol och säker klämbulten av kabeländen med skiftnyckel. Testa reparationen genom att starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/car-starters/63347.html

Previous:
Next:

Bil Förrätter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.