Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Vad är laminerat säkerhetsglas?

Laminerat säkerhetsglas består av två eller flera glasskivor sammanbundna under värme och tryck med en transparent flexibel plast som kallas polyvinylbutyral, enligt Glasslinks.com. När glaset slås, det bryter men skärvor hålls samman av plasten inre skiktet. Laminerat säkerhetsglas började som förekommer i bilvindrutor 1927, men det hade uppfunnits mer än två decennier tidigare. Den användes också i auto sidofönster genom 1959, då den förskjuts av billigare härdat säkerhetsglas. Härdat glas är mer resistenta mot brott, men när det går sönder, splittras den i många små trubbiga bitar. Story of Invention

franske kemisten Edouard Benedictus arbetade i sitt labb i 1903 när han av misstag slog en flaska i golvet, enligt uppfinningen historia webbplats IdeaFinder.com. Istället för skärvor scattering överallt, hade de trasiga bitarna höll ihop. Kolven hade inte rengjorts sedan hålla cellulosa nitrat, en genomskinlig vätska plast. Den klara plastrester hade hållit glasbitarna samman.
Praktisk idé

Benedictus hade läst om auto olyckor där passagerarna hade skadats svårt av sönderslagna vindrutor, och han tänkte okrossbart glas kan vara en välsignelse för auto säkerhet. Han experimenterade med olika laminering plast innan du hittar en som fungerat bra, och försökt att sälja sin uppfinning. Addera ditt ointresse

Men innan första världskriget, biltillverkare inte var intresserade på grund av kostnaden och den rådande attityden att säkerheten var förarens ansvar, inte tillverkaren, enligt IdeaFinder. Den första utbredda användningen av laminerat säkerhetsglas var i linserna i gasmasker, där det utförs utmärkt i första världskriget Biltillverkare attityder till säkerhetsglas förändrats så fullt inneslutna bilar kom på modet, och de första bilarna utrustade med laminerade vindrutor säkerhetsglas dök upp i 1927. Genom 1937, var de flesta biltillverkare använder laminerat säkerhetsglas på alla fönster.
Andra användningsområden

Auto windows är inte den enda användningen för laminerat säkerhetsglas. Det har också många arkitektoniska användningsområden, säger Oldcastle Building kuvert. Laminerat glas som används för takfönster och lutande glasrutor i museer, hotell, skolor och kontorsbyggnader samt glasytor på inredning partitioner.
Hög säkerhet

Laminerat säkerhetsglas är idealisk för hög säkerhet, sade Oldcastle. Det är det glasering av valet för bomb-resistenta byggnader och för skottsäkra bepansrade fönster i exempelvis fängelser, offentliga byggnader, banker eller butiker smycken, eftersom det stannar i ramen trots tunga konsekvenser. Särskilda värme-förstärkt laminerat glas säljs för fönster i orkan-eller jordbävningsdrabbade områden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59561.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.