Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man fixar en spricka i Bilglas

Det finns inget som en helt ny bil, den öppna vägen och en solig dag. Och det finns inget som kan förstöra den dagen fortare än en semi-truck fortkörning förbi och slängde en sten i ditt tidigare orörda vindrutan. Lyckligtvis finns det ingen anledning till panik. Idag finns teknik för att reparera många av dessa marker och sprickor utan att tillgripa ersätta vindrutan. Spara tusentals kronor genom att lära sig hur man fixar en spricka i auto glas själv. Saker du behöver
Förstoringsglas
Auto glas reparationssats
Stoppur
Visa fler instruktioner
Glass Repair Auto Yourself
1

Undersök chip med ett förstoringsglas. Långa sprickor kommer att kräva att du byter vindrutan, men de flesta andra kan repareras med en enkel auto glas reparationer kit. Även om de inte hindra din åsikt, bör alla marker och små sprickor repareras omedelbart. De kan så småningom förvandlas till en längre spricka och de kommer definitivt att bli magneter för omöjligt att få bort smuts.
2

Köp en automatisk glas eller vindrutan reparationssats. Du kan hitta en enkel sats självhäftande injektion på de flesta stora varuhus eller din lokala auto leverans butik för cirka tio dollar. Det finns mer komplicerade kit men de är inte mer effektiva än de lättare att använda dem. Håll det enkelt.
3

Börja med en torr, ren vindruta. Det är absolut nödvändigt att din vindruta är helt torr och någonstans nära eller omkring rumstemperatur. Om det är kallt eller regnar ute, måste du få bilen i ett garage. Peel baksidesfilmen från en färdigskurna självhäftande remsa
4

och tillämpa den på rent glas, centrerad över chipet . Polera det med ett trubbigt föremål och ta bort den återstående filmen. Att se den plast adaptern som medföljde satsen är vertikal, sticka den till filmen. Polera en gång till.
5

Ta bort locket från sprutan av lim, vilket gör att ingen droppar på bilens lack. Anslut sprutan till adaptern och, medan du håller sprutan kroppen med ena handen för att hålla den stadig, dra i handtaget av sprutan bakåt tills det tar stopp. Detta vakuum avlägsnar luft och tillåter bindemedlet att sippra ner i sprickan. Håll i en minut.
6

Släpp handtaget. Inte pressa på sprutan handtaget, bara låta det gå. Detta kommer att tvinga limmet in i sprickan. Upprepa så många gånger som behövs tills sprickan är helt full av lim. Ta bort sprutan, adaptern, och klisterfolie från glaset och ta bort överflödigt lim runt sprickan med en alkohol fuktad handduk, vilket lämnar en bubbla av bindemedel i sprickan själv.
7

Låt torka. Låt limmet torka i flera timmar. När det har härdat avlägsna överskott av lim från sprickan med ett vasst rakblad. Grattis, du har reparerats din vindruta och sparat själv en massa pengar och tid i processen!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59518.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.