Hur man avgör Range däckbelastning

Däcket lastintervall anger hur mycket horisontalspänningen ett däck kan ta. Detta är särskilt viktigt för lätta lastbilar som används i bogsering. Bokstaven används för att beteckna belastningsgrad konverterar till en mätning av pounds per kvadrattum (psi). Den lastområde inte längre representerar det totala antalet skikt i däcket. I stället representerar det styrkan av däcket i förhållande till styrkan hos skikten som används vid tidpunkten belastningsområden infördes. Saker du behöver
Däcklast kartlägga utbud omvandling (för lätta lastbilar)
Visa fler instruktioner
1

avgöra om du har en passagerare däck eller en lätt lastbil däck genom att titta på däcket identifikationsnummer på sidan av dina däck. De passagerare däck nummer startar med "P", medan de på lätta lastbilar börjar med "LT." Om du har en lätt lastbil däck, gå direkt till steg 3.
2

Lokalisera lastintervall indikator på din passagerare däck. Passagerare däck ska märkas med "LL", "XL" eller ingen indikation alls i slutet av däckets identifieringsnummer på däcksidan. Om det inte finns någon indikation, är däcket en standard-belastning däck som kan blåsas upp till 35 psi. Om du har "LL", däcket är ett lätt belastning däck som också kan blåsas upp till 35 psi, men kan inte ta så mycket horisontell belastning. Om du har "XL", du kan blåsa upp däcket till 41 psi.
3

Lokalisera bokstaven lastområdet på lätt lastbil däck. Den lastområde Indikatorbokstaven sitter i sig i mitten av däcket identifikationskod. Belastningen intervall Indikator brev är vanligtvis mellan "B" och "F", men kan vara så hög som "N."
4

Konvertera brevet att bedriva rating genom att multiplicera antalet med bokstav är i alfabetet med två. Till exempel skulle ett "D"-betyget däck vara åtta-lagers eftersom D är den fjärde bokstaven i alfabetet och fyra gånger två är åtta.
5

Konvertera vävnadslager till psi med en load-range konvertering diagram. Till exempel skulle en lätt lastbil däck med en rating på "D" blåsas till 65 psi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98073.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.