Wheel Offset Specifikationer för 3000 GT

Wheel tillverkarna inte bara göra fälgar att se söt. De är i hjulets fastsättning företag som levererar en produkt med rätt diameter, bredd, bultmönster och offset som måste uppfylla krävande specifikationer för bilindustrin, racing gemenskap och anpassade byggare bil. WheelMax, en Miami hjul och däck postorderföretag, definierar hjul offset som, "avståndet mellan ett hjuls monteringsytan och dess centrumlinje (vinkelrät mot rotationsaxeln)." Den exakta placeringen av hjulet monteringsytan bestämmer hur däcket kommer att ligga på axeln som i sin tur kommer att påverka bilens köregenskaper och rida. Biltillverkare som optimala hjul offset specifikationer för varje modell och rekommenderar inte att ändra dessa parametrar. Positiv Offset

Positiva offset innebär att hjulet och däcket är placerade längre in i fender väl före sittplatser mot monteringsytan, sålunda tillmötesgående en bredare slitbanan för större dragkraft. De flesta serietillverkade fordon har positiva offset hjul. Mitsubishi 3000 GT av 1990-talet är ett typexempel. Den har en positiv offset 46mm (1,81 inches) för att rymma extra breda slitbanan däck utan att ha dem skjuter ut från eller skaver mot fender brunnar.
Negativ offset

När ett hjul är monteringsytan på broms-sidan av fälgen mittlinje, som kallas negativ offset. Däcket och hjulet kommer att placeras längre ut på axeln, ibland till och skjuter ut från stänkskärmen väl. Anpassade auto byggare som önskar bredda bilens spår eller avser att montera överdimensionerade däck som normalt inte skulle rymmas i hjulet väl kommer att använda negativ offset hjul. Ibland är distanser monteras över navet klackarna för att öka negativ offset bortom hjulet specs. Förlänga avståndet mellan däcken kan placera läggas belastning på fjädring och hjullager.
Neutral Offset och Backspace

monteringsytan som bisects hjulets centrum line har "0" (neutral) offset. Men de flesta bilmodeller anger en viss mängd av positiv förskjutning att försäkra fender väl clearance i händelse av att kunden väljer bredare slitbanan däck eller fästen vinterdäck eller kedjor.

"Backspace" ofta refereras i spec hjulets fastsättning ark istället av hjul-"offset" och ska förstås som en liknande mätning av hjulets monteringsytan position. Det är den laterala avståndet från monteringsytan till den invändiga (broms-side) randkant mätt i inches. Större backstegstecken översätter till mer positiv offset, placera hjulet längre in i fender väl.
Betydelse

Vad är viktigt om hjulets fastsättning är det förtroende det ger den presumtive köparen till Handla på eftermarknaden för utbyte fälgar och vet att de riktigt passar bilen så länge som de nya hjulen möter den ursprungliga utrustningen tillverkarens fitment specifikationer. Beväpnad med en förståelse för hjul offset riktlinjer, kan en kunnig köpare väljer att välja en annan hjul offset för att uppnå ett nytt utseende utan att allvarligt påverka bilens köregenskaper. Kom att tänka, skulle en 45mm eller 42mm hjul offset på att 3000 GT ser ganska coolt!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98305.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.