Personbilsdäck Vs. SUV Tire

Det finns två grundläggande skillnader mellan personbilar och SUVs. Den första är en fråga om utformning: stadsjeepar är uppbyggda i huvudsak samma sätt som personbilar, förutom att de i allmänhet är tyngre, och fram-eller fyrhjulsdrift. Den andra skillnaden är designen uppsåt. Personbilar är konstruerade för att transportera passagerare över belagda vägar, stadsjeepar är utformade för att passera en mängd olika terränger att transportera passagerare eller gods. Dessa skillnader återspeglas lika mycket i sina respektive däcktyper som de är i andra delar av fordonets konstruktion.
Knobby lastbilsdäck
Grundläggande Tire Skillnader

allmänhet, SUV däck är av en större och tyngre konstruktion än personbilsdäck, med en knobbier slitbanemönster bättre lämpade för tillfällig terrängkörning än en personbil talet. Bildäck är oftast konstruerade för att ge en bekväm resa över hårdgjorda ytor, och däckmönstret är speciellt inriktad för att suga bort vatten från däcket till vägkontakt plåster på hastighet.
Rubber beredningar avsedda

Som ett fordons wieght ökar, krävs det en hårdare gummiblandning för att klara ökad friktionsnötning. Till exempel använder en £ 2000 racebil otroligt klibbigt gummi att greppa vägen för kurvtagning, använder en traktor betong-hårdgummi för lång livslängd, och de tyngsta fordonen på planeten (tåg) har metall hjul. Det finns en trade-off med hjälp av hårdare gummiblandningar, eftersom gummit beror på en viss elasticitet för att greppa vägen, ger en hårdare gummi mindre kurvtagning grepp och bromsning än en mjukare Addera sidovägg. Entreprenad

En SUV har vanligen större sidoväggar (den vertikala delen av däcket som förbinder slitbanan till kanten), som skulle böjas mycket mer under kurvtagning om allt annat var lika. För att motverka effekterna av sidoväggen flex under SUV större tyngd, däck ingenjörer använder tjockare gummi i däckets sidoväggar. Även tjockare sidoväggar skulle i och för sig göra för en hårdare rida, gör den ökade höjden på en SUV däcket det att flexa mer under belastning, motverkar denna effekt.
Slitbanemönster

En passagerare bilens däck har vanligtvis sidospår som är mer svepta än SUV däck. Detta gör att mer gummi att kontakta vägen vid en viss punkt, ökar däckets torr-väggrepp. SUV däck har generellt mer kantig slitbaneblock att öka pund per kvadrattum kraft där däckets kontakt med marken. Detta gör SUV däck att gräva i svår terräng för grepp, i motsats till skridskor över toppen som ett bildäck skulle.
Hastighetsklass

SUV däck har i allmänhet lägre hastighetsklass än sina motsvarigheter personbilar. Enligt BF Goodrich, detta beror till stor del på däckets knölig mönsterdjup, vilket är mindre i stånd att avleda den ihållande värme med hög hastighet än ett bildäck är större slitbaneblock.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98050.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.