Camaro 4th Gen Wheel specifikation

Fjärde generationens Camaros kom i RS och de mer kraftfulla, Z-28 trimspacklingar. Några år erbjuds också konvertibla versioner av båda. RS-modeller kom med enda tillgängliga fälg, medan Z-28s hade alternativ. De flesta av de grundläggande specifikationerna för alla dessa däck var desamma. Eftersom fälgar är ofta en av de viktigaste eftermarknaden tillbehör bilägare köper för sina bilar, är det viktigt att känna till specifikationerna när de väljer nya fälgar. Rim Storlek och material

Flera fälgar storlekar var tillgängliga på fjärde generationens Camaros. Före 1996 hade alla Camaro fälgar en 16-tums diameter och en 8-tums bredd. Från 1996 till 2002 hade Z-28 modeller tillval 17-by-9-tums fälgar. Den outnyttjade var en 14-av-4-tums fälg. Några av fälgar var bara det grundläggande, stålhjul med en plast navkapsel, medan andra var legering eller aluminium, fem-eller 10-eker fälgar.
Bolt Pattern och Bore, bultar och vridmoment

bultmönster avser antalet av bultar och diametern är en tänkt cirkel som bildas av centren hos kolvarna. För alla Camaros av denna generation, det finns fem flikar och diametern är 4,75 inches. Vid mätning av en fem-bultmönster, är det bäst att använda en mätare bultmönster. Hålet, eller hål, i Camaro fälgar är 2.76 inches, eller 70,3 mm. Bulten är 120,7 mm lång och och klacken 12 mm med 1,5 mm, vilket innebär att inre diameter av klacken är 12 mm och tråden avståndet är 1,5 mm.
Backstegning och Offset

backstegning avser avståndet från den inre kanten av fälgen till monteringsytan - den yta som tangerar bromsklossen. På alla Camaros, är detta avstånd 6.875 inches. Förskjutningen avser avståndet från centrum av fälgens bredd på monteringsytan. På en 16-by-8-tums fälg, är centrum 4 inches. Fjärde generationens Camaros har en hög offset på 35 eller mer. Detta avstånd varierar, beroende på den specifika fälgen. Det är viktigt att känna till backstegning och offset veta hur nära kanten är till suspensionen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/rims/97761.html

Previous:
Next:

fälg

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.