Hur man ansluter elbromsarna på en Trailer

De elektriska bromsar på en trailer arbete genom att tolka en examen signal från en broms styrenhet placerad i dragfordonet. Signalen distribuerar elektromagneter som expanderar bromsbackarna så att de kontaktar en bromstrumma. En ökande signal från bromsstyrningen ökar kontaktytan, så att stoppa kraft som skapas av friktionen ökas och släpet saktar ner snabbare. Anslutning av släpvagnens bromsar selen från elektroniska bromsen regulatorn är en uppgift som du kan fylla i din uppfart eller garage. Saker du behöver
12-gauge blå tråd
10-gauge tråd vit
Lödning kit
Shrink-wrap isolerande kit
Buntband
Visa fler instruktioner

1

Blockera hjulen på släpvagnen så den inte kan röra sig. Vrid handtaget på tungan jack i en medurs tills chassit på trailern är nivån
2

Leta trådarna sträcker sig från ryggen på de bromsade hjulen,. De kommer att vara färgkodade vitt och blå. Ledningarna avsluta vanligtvis bromsmekanismer i toppen, eller klockan 12, av de stora runda järn hubbar som är kopplade till ändarna på varje axel. Ett par trådar kan hittas bakom varje bromsade hjulet på släpet.
3

rengöra all smuts och föroreningar från varje kabelpar. Dela upp trådarna från varandra om de är en del av en gjuten, två-ledarkabel. Använd tråd strippor att klippa bort en 1/2-tums av färgkodade isoleringen från varje tråd.
4

Använd tråd strippor att trimma bort 1/2-tums isolering från den blå ledningen på tunga skumt, sedan använda en lödning kit att ansluta den till en längd av lös, färgmatchad, 12-gauge wire. Isolera gå med shrink-wrap kit.
5

Kör lös blå tråden under tungan till ena sidan av vagnen, sedan längs chassit järnväg till axeln, eller den första hjulaxeln, om det finns mer än ett. Skär lös tråd till rätt längd, trimma bort 1/2-tums isolering och twist-ansluta sig till den blåa tråd som sträcker sig från bromsnavet. Trimma slutet av den återstående lös tråd och fäst den koppling också. Löd och isolera skarven.
6

Bridge den lösa blå kabeln från första gå till nästa axel på samma sida och upprepa processen tills alla hjulnaven har gått. Kör tråden över bakaxeln till den andra sidan av släpvagnen och upprepa processen, rör sig framåt, tills alla de blå trådarna är anslutna i serie.
7

Anslut den vita tråd som sträcker sig från varje broms nav till jord. Detta kan antingen göras som en direkt anslutning av varje tråd till en intilliggande chassi järnväg, med hjälp av en skruv som drivs i metallen, eller de vita trådarna allt kan kopplas i serie, sedan gick till den vita ledningen vid dragkroken.

8

Använd buntband för att fästa de kabellängder så att de inte kan dra. Detta är särskilt viktigt för körningen av tråd över axeln från ena sidan av vagnen till den andra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/interior-aftermarket-options/97495.html

Previous:
Next:

Interiör Aftermarket Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.