Vad portas & Polerat Heads?

Portad och polerade huvuden är bilmotor huvuden som har haft sin luftintaget och passager avgas förbättrades så att större volymer av luftflödet. Detta åstadkommes genom användning av bearbetningsverktyg och bekräftelse arbetet med ett flöde-bänk. Även om det är möjligt att utföra grundläggande PnP arbete hemma, är det lämpligt att du har en professionell butik sköta arbetet eftersom det är lätt att göra ett misstag, vilket kan förstöra motorn huvudet. Portning och polering Generellt

Portering hänvisar till breddning och öppnande av insugs-och avgas löpare, skålen området, förbränningsrum på topplocken och området nära ventilerna. Topplock gjuts, vilket lämnar ojämna ytor och gjutning rester. Du kan ta bort och förstora dessa öppningar med handhållna bearbetningsmaskiner såsom filmaskiner. Genom att förstora hamnarna, kommer du att ge mer luft att strömma, vilket gör (med extra bränsle) motorn att göra mer makt.

När ett huvud PnP'd det oftast också är Avgaspackning matchas. Typiskt finns det en liten läpp där avgaserna grenrörspackning möter cylinderhuvudet, vilket upphöjda läppen orsakar turbulens. Genom att ta bort material runt motorn huvudet för att matcha den exakta formen och storleken på Grenrörspackning, förbättra dig luftflödet avgaser.

Polering innebär att använda en die grinder att göra en slät spegel finish på metallytor inne i motorns huvud. Du måste vara försiktig eftersom det "gränsskiktet effekt" innebär att en slät yta ackumuleras lufttryck ... så att ojämna ytor faktiskt flödet bättre. PnP kommer att arbeta för sugmotorer och forcerad induktion motorer och är effektiv på alla typer av motorer, inklusive båt och kraftverk motorcykel.
Valve Job

försiktigt portning området runt ventilsätena, och sedan med en ventil jobb gjort kommer tillsammans producera vinster över stock konfigurationen. Att ha en tre-till fem-vinkel ventil cutten minska luftmotståndet genom att minska sektionsventil korset och blanda vinklarna från ventilen ytan.
Större är inte alltid bättre

Förbättra luftflödet över motorn huvudet leder till förbättringar i prestanda, men det är inte en fråga om större är bättre. Förbättring en motors prestanda i allmänhet innebär att eliminera flaskhalsar till makten. Du kan börja med grenröret och intag, varefter flaskhalsen kommer att flytta till en ny begränsning (t.ex. spjällhuset).
Förändringar av motorns prestanda

Om du är alltför aggressiv i huvudet PnP du kan förändra motorns prestanda eftersom luftflödet har avsevärt förändrats, inte bara ökat. Till exempel kan det låg-och mellanregistret makt minska dramatiskt, med en ökning endast nära Redline. Beroende på hur du kör, kanske du inte gillar denna avvägning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96580.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.