Civic Kompressor Vs. Turbo

I världen av konstgjorda ambition har länge varit delat mellan de som förespråkar turbos och de som gillar mekaniska andas. Medan diskussionen kan tyckas akademisk, det är allt annat än när du pratar om att tillämpa antingen en till högvarviga, liten förskjutning motorer såsom de i Honda Samhällskunskap. Vilken är bäst för din applikation beror på vad du letar efter. Grundläggande skillnaden

Som med alla program, är den grundläggande skillnaden mellan superchargers och turboladdare som den förra får sin kraft från ett bälte kopplad till vevaxeln och den senare använder spillvärme och tryck produceras av avgaserna. I fråga om funktion, turboladdare tar liten eller ingen möjlighet att vända, medan superchargers dra ström som en parasit även när den inte används.
Torque

Kompressorer (särskilt positiv förskjutning typ föredras av bolt-on entusiaster) börjar knuffa luft i motorn på tomgång, så att de är aktiva och producerar vridmoment hela tiden. Detta är en mycket bra sak för Civic motorer, som tenderar att vara ganska kort på låga varv vridmoment. Även en liten turbo inte börja göra betydande uppsving fram till ca 3000 rpm, vilket innebär att de inte bidrar mycket till off-the-line grymta.
Ström

En genomsnittlig kompressor kommer sav så mycket som 50 till 80 hk från motorn för att producera samma mängd uppsving som en turbo som inte tar någon makt. Till exempel kommer en kompressor gör 6 psi på en B18 motor producerar cirka 200 hästkrafter, men en turbo trycka vid samma tryck kommer att göra ca 270. Det är en ganska massiv lucka med alla mått mätt.
Linjäritet

Eftersom superchargers alltid snurrar i direkt proportion till motorns varvtal, öka alltid stiger i enlighet med rpm. Detta gör Samhällskunskap med överladdade motorer väldigt förutsägbara och lätt att kontrollera vid gränsen. Turbomotorer tenderar att "släpa" på låga varv och kom med en flodvåg av strömmen vid högre varvtal. Så länge du håller motorn på full koka vid höga varvtal kommer det att bo ganska förutsägbart, låt det sjunka under turbo aktiva område och makt droppar förhastat
Applications
<. p> Kompressorer är bäst lämpade för applikationer som kräver en stor flexibilitet och vridmoment, såsom autocross racing. Sedan superchargers huvudsak göra Civic lilla motorn agera större än det egentligen är, de är också bra för snabb passerar manövrar från medelhög hastighet, drar branta backar och driva ut ur snäva kurvor. Turbos är mer lämpliga för applikationer där motorn är osannolikt att sjunka till låga varvtal, som dragracing, toppfart racing och på riktiga tävlingsbanor utan ett stort antal låg hastighet hårnålskurvor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95397.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.