DIY Automotive Paint & Clear Coat

Målning och applicera klarlack färg på en bil kan bli dyrt om det görs på en färg eller reparationsverkstad. De timmar av arbete som du måste betala, består mestadels av förberedelse för lack. Det viktigaste steget för varje färg jobb är förberedelse, vilket du enkelt kan göra i din uppfart. Fyll i detta projekt på egen hand, men se till att vidta lämpliga åtgärder, vilket sparar flera hundra eller tusentals dollar. De flesta auto-leverans butiker bära färg, klarlack och annat material som behövs för att slutföra den här typen av projekt. Saker du behöver
320-grit sandpapper
600-slippapper
maskeringstejp och papper
Air kompressor
målare andningsskydd
Primer
sprutpistol
Paint
Klarlack
Visa fler instruktioner
1

Sand bilens yta med 320-slippapper. Se till att du sand jämnt ta bort den övre skikten av befintliga klarlack och färg. Det är OK om sandpapper avslöjar ren metall eller lämnar färg, så länge hela ytan slipas och tråkig.
2

omfatta delar som inte ska målas med maskeringstejp och papper. Automotive maskeringstejp finns i många storlekar och är flexibel. Det kommer inte att skada lacken eller finish på bilar. Täck fönsterglaset, dörrhandtag, lampor, grill, fälgar, däck, nyckelhål, gummilister, trim och alla andra områden som inte behöver ny färg.
3

Spray två lager av primer över den slipade ytan av bilen. Håll sprutpistolen 10 till 14 inches från ytan, och åt vänster och höger, inte upp och ner. Börja på toppen av bilen och arbeta nedåt och bakåt, flyttar från huven till fendrar, till dörrarna, och vidare till resten av fordonet. Spraya första pälsen, vänta 10 minuter och sedan spraya den andra strykningen. Vänta fyra till sex timmar för primern att torka.
4

Slipa grundfärgen med 600-slippapper. Håll slippappret platt på en yta och försiktigt sand toppen av primern, precis tillräckligt för att göra grov textur av primern slät. Allra högst upp grundfärgen är en mörkare färg än undersidan, som du sand, kommer den mörka färgen försvinner så att du vet var du har slipat.
5

Sälj bil på en bil färg monter. Om man inte är tillgänglig, använd en ren garage med gott om ventilation. Skölj garage golvet med vatten för att rengöra den och hålla dammet nere. Om möjligt, hänga plastfilm på väggar och tak för att hålla smuts och damm från bilen och ut i luften medan sprutning bilen.
6

Spraya färg på bilen med pistolen . Använd samma spruttekniker används vid sprutning primern. Spraya totalt tre till sex lager färg, hålla varje skikt tunn att undvika körningar. Vänta fem minuter mellan varje lager och vänta tio minuter efter sprutning sista pälsen innan du sprayar klarlack.
7

Applicera klarlack av färg inom 10 till 30 minuter för att spraya sista lagret av basfärg till bilen. Använd samma sprutteknik som med primern och måla. Använd tre till fyra lager av klarlack måla. Vänta en hel 24 timmar innan du hanterar färgen på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87162.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.