Auto Body Ground Effekter

På många sätt tenderar street style för att efterlikna vad är på modet i racing på den tiden, stora hjul, vingar, strömlinjeformade paneler kropp och lågprofildäck var alla racing innovationer. Dagens auto organ byggsatser kan spåra sin härstamning ända tillbaka till de galna Can Am racers av 1960-talet i både form och funktion. Även formerna har förändrats något, är målet det samma: att få bilen kropp så nära marken som möjligt för att fånga luft med lågt tryck undertill, vilket ökar bilens kurvtagning grepp med hög hastighet. Front Air Dam

Den absolut viktigaste delen av alla marken effekter kit är den främre stötfångaren. Marken effekten är väsentligen ett fenomen av tryckskillnaden, de snabbare luften rör sig under bilen i förhållande till det som går under bilen desto lägre trycket underifrån blir. En luft-dammen (främre stötfångare) minskar mängden luft som går under bilen, vilket gör att accelerera det som återstår så mycket lättare. Addera Front Splitter

frånvaro eller närvaro av en främre splitter är på många sätt vad som skiljer en riktig race marken effekter kit från enbart "styling" accenter. Delaren är en horisontell läpp som sitter på undersidan av den luft som fördämning som sträcker sig från 1 till 6 inches förbi framsidan av bilen. Delaren både accelererar luft som går under bilen och fällor en bubbla av högtrycksluft på toppen av dess övre yta. Denna luft med högt tryck pressar ner på framsidan av bilen, hjälper det fastnar på vägen i hög hastighet.
Sidokjolar

Dessa vitala komponenter fäster den sidan av bilen mellan hjulen och fungerar som vertikala förlängningar av bilens kaross. Sidokjolarna "Syftet är att täta undersidan av bilen mot vägbanan så att luft med högt tryck inte piska runt framhjulen och" läcka "undertill. Kan Am racers av 1960 och 1970 visste allt om vikten av sidan tätning, många åkare utnyttjade mjukplast och distanser gummi ungefär en tum tjock under sina sidokjolar. Dessa distanser skulle slipa mot vägbanan under ett lopp, vilket gör så lufttät tätning som möjligt.
Belly Pan

Du inte kommer ofta att se en belly pan på en gata bil. Gömd under som de är, kommer dessa okända hjältar i marken effekt gör inte din ritt något sexigare, men de kommer att göra det snabbare. En belly pan är helt enkelt en bit plåt som täcker undersidan av bilen, som täcker upp alla små utbuktningar (som upphängningskomponenter, skenor ram och ledningar ledningar) så att luft med hög hastighet strömmar undertill har ingen plats att fånga. Tänk på en belly pan som slipstreaming för undersidan av bilen.
Diffuser

Doftspridare är magen pan är mer sofistikerade kusiner. Du kan visualisera en diffusor som en belly pan satt flera inches bort från golvet i bilen så att det är så nära marken som möjligt. Om du tar en del av det "andra våningen" och höja den så att den direkt är kopplad till bilens "riktiga" golv, vinden upp dig med en sorts "tunnel" kör längden av bilen. Så hög hastighet luft kommer in denna tunnel, måste det sakta snabbt ner för att expandera och fylla det utrymmet. Denna snabba minskning av lufthastighet skapar ett tryckfall under bilen, suger det till vägen som ett vakuum. Dessa otroligt effektiv diffusor underrede är ungefär obefintlig på gatan, men du kommer aldrig att se en Formula One eller LeMans prototyp bil utan en.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84268.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.