Gör det själv: Custom Car Painting

Mest bilen visar är fulla av specialanpassade målade bilar. Mer än hälften av anpassade måla jobb görs av proffs, resten görs av bilägarna eller deras vänner. De flesta människor skulle aldrig överväga att måla en bil själv, men det är inte så svårt som det låter. Med rätt verktyg och steg, kan du sätta en anpassad färg jobb på din egen bil. Prep arbete innan Paint

När börjar en anpassad färg jobb, är det viktigaste steget i förberedelsearbetet. Göra bilens yta så slät som möjligt kommer att resultera i en bättre lack. Börja med en dual-action sander och 180-slippapper. Sand hela bilen så det är tråkigt och visar ingen mer färg. Det kan finnas en underull primer visar, men det är okej.

Torka bilen ner med vax och fett remover och sätta maskeringstejp och papper över några delar som inte kan målas. Kom ihåg att täcka hjul och däck. Spraya ett par lager primer på bilen i ljuset, även stroke. Låt primern torka i ungefär en timme.

Använd en lång slipkloss och 300-slippapper för att sakta och mjukt sand hela bilen. Håll blocket nivå och platt mot ytan av bilen. Detta sands primern på plana ytor, gör några höga punkter eller bucklor i bilen syns igenom. Reparera dessa områden med spackel och spraya med grundfärg. Sand igen tills hela bilen är slät.

Ta bort maskeringstejpen och papper och ersätta det med nytt papper och tejp. Torka bilen ner med vax och fett remover. Addera Graphics
p Om du söker grafiken till anpassad färg jobb, nu är det dags att sätta dem på bil. Använda mycket tunn maskeringstejp, "dra" några mönster på sidan av bilen med tejpen. Bandet bör vara tillräckligt flexibel för att göra bara om någon form. När designen är klar, plats maskeringstejp och papper över hela bilen utom det område som skall målas en färg. Oavsett hur många färger som används, bara spraya en åt gången, omdisponering av maskeringstejp och papper varje gång. Också, rengöra pistolen med thinner utanför innan du använder en ny färg.
Målning

Efter all grafik har målats och är torra, täcka dem med maskeringstejp och papper. Måla resten av bilen med tre tunna lager färg. Flytta pistolen i horisontella rörelser medan du använder även stroke. Låt varje lager 30 minuter för att torka innan den nya pälsen.

När färgen är torr, ta bort allt papper och tejp från grafiken. Spraya sedan fyra lager av klarlack måla över alla målade delar av bilen, inklusive grafik. Detta tätar och skyddar färgen. När klarlacker har torkat, använd en mycket fin slippapper (1500 grit) för att lätt sand hela bilen tills den är tråkig och slät. Håll sandpapper dyblöt medan slipning.

Gå över hela bilen med en buffert och vätska gnugga förening. Detta polerar bilen till en hög glans och tar bort alla små upplagor eller partiklar av skräp i lacken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83218.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.