Hur man monterar en Milemarkör Winch

Den som tar sin terrängkörning allvar oundvikligen kommer att fastna i leran, high-centrerad eller välter vid en eller annan punkt. När detta händer, kan en vinsch vara det enda som står mellan dem och en lång, lång promenad hem. Mile Marker tillverkar elektriska vinschar lämpliga för användning på alla fordon från en liten ATV till en 12.000 pund lastbil, men monterar vinschen och montera systemet är generellt standardiserade oavsett modell storlek. Medan Mile Marker ger monteringssatser för sina vinschar, andra tillverkare gör även fästen kompatibel med en Mile Marker. Saker du behöver
Hylsnyckel eller pneumatiska skiftnyckel
vinkelhake
Level
Gummiklubba
14 mm skiftnyckel
Utility kniv
Visa fler instruktioner
1

bort bilens främre stötfångare och dragkrokar med en sockel eller luft skiftnyckel. Rådgör med din bilens servicemanual för att bestämma den bästa metoden för att ta bort dessa poster. Lämna bultarna som fäster valensen förklädet är fäst på fordonet.
2

Fäst vinschen stötfångaren till bilen med fästen där dess dragkrokar tidigare monterade. Dra åt bultarna och fästen som håller vinsch-mount stötfångaren på plats, men lämna dem löst nog att finjustera stötfångaren placering.
3

Använda en vinkelhake och nivå, se du monterade bogsera stötfångaren i linje med fordonet. Små justeringar av stötfångaren position kan göras med en gummihammare så länge bultarna inte var helt åtdragen i steg 2. När bogsera stötfångaren är placerad perfekt, dra åt skruvarna på dragkrok fästen till fast låsa den på plats.
4

Bifoga dragkrokar i utrymmet på bogsera stötfångaren med en skiftnyckel. Sätt tillbaka beståndet stötfångare till fordonets front med hårdvaran bort i steg 1, rada upp dragkrokar genom stötfångaren som om de var monterade i lager läget. Säkra lager stötfångaren till bilen med en nyckel, som ger tillräckligt vridmoment för att säkra den permanent.
5

Placera vinschen på VINSCHMONTERING stötfångaren för att kontrollera clearance och anpassning till vinsch kropp, motor och linledarens . Om någon del av vinschmekanismen inte anpassa ordentligt, tillbaka till steg 3 och omarbeta den bogsera stötfångaren.
6

Fäst genomgången att bogsera stötfångaren montera med hjälp av en skiftnyckel och hårdvara tillhandahålls. Förläng kabeln genom genomgången, fastspänning eller haka fast det på en fast yta för att hindra den från att linda tillbaka in vinschen under monteringen.
7

Placera vinschen trumman och motorn på bogsera stötfångaren, rikta in hål på vinschen med dem på bogsera stötfångaren. Placera bultar på varje hål för att bibehålla placeringen en i taget, som exakt positionering vinschen kan vara svårt. Beroende på bilens stock stötfångare, kan du behöva spola ut kabeln från trumman att ha tillräckligt med utrymme för att nå fastsättningsanordning. Placera nötter på ändarna av bultarna och dra åt till fullt moment med hjälp av en skiftnyckel.
8

Montera rutan motorstyrningen till vinschmotom hjälp av tillfälliga plast band som medföljer styrenheten så att dess monteringshål radas upp med hårdvara på motorn dubbar. Ta bort skruvarna från motorn stud med en 14 mm fast nyckel. Slip bultarna tillbaka genom motorn dubbar, att anbringa dem till motorn kontrollboxen. Använda 14 mm nyckel, dra åt skruvarna. Ta bort plastbandet nedgångar från manöverboxen med en mattkniv.
9

Anslut elektriska stövlar till de kablar som sträcker sig från motorfästet, matcha den gula kabeln boot till terminalen på baksidan slutet av vinschen och den blå kabeln till terminalen vid den främre änden av vinschen. Använd en 14 mm nyckel för att dra åt muttrarna över kabel stövlar att säkra dem.
10

Fäst den positiva, eller rött, strömkabel och negativa, eller svart, strömkabel till terminalerna på manöverboxen . Mata strömkablarna genom bilens grill och in i bilens motorrum, undvika rörliga delar och andra faror. Anslut strömkablarna till motsvarande batteripolerna, fästa den svarta strömkabeln först och slutar jobbet med den röda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89716.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.