Megasquirt Vs. MicroSquirt

Megasquirt och MicroSquirt är elektronisk bränsleinsprutning (EFI) controllers saluförs av Megasquirt. Utvecklad av Al Grippo och Bruce Bowling, dessa styrenheter levereras som standard med hårdvara och mjukvara som användarna kan ändra. EFI regulatorer hantera främst och kontrollera blandningen av luft och bränsle i en motor. Båda produkterna är designade för bensinmotorer, vilket kräver en gnisttändning att förbränna bränsle. Även produceras av samma företag, Megasquirt och MicroSquirt har flera skillnader. Användning

Både MicroSquirt och Megasquirt är utformade för experimentell användning, företaget garanterar inte några särskilda prestanda ökar eller effekter om någon försöker att använda dem i sin bil. Båda produkterna är inte heller tillämpligt på föroreningar-kontrollerade fordon, eftersom det är mot lagen att blanda sig med utsläppsrätter styrenheter enligt de amerikanska Clean Air Act.
Moderkort och tillval

Megasquirt levereras som standard med ett moderkort hölje centralenheten (CPU) och andra elektroniska styrenheter relaterade till systemet. Dess CPU kan också ändras eller uppgraderas. I juli 2011, kan den Megasquirt styrelsen förses med antingen Megasquirt-II eller 68HC908 CPU. Å andra sidan, kommer MicroSquirt standard med ett Surface Mount Technology (SMT) hölje som är mindre än den Megasquirt moderkortet. Det kommer också som standard med en egen processor, passande namnet MicroSquirt, som är baserad på tekniken i Megasquirt-II CPU. MicroSquirt inte kan utrustas med en annan processor.
Föreslagna Applications

Megasquirt, på grund av dess funktioner och överflöd av tweaks, kan användas för att ställa alla typer av bensindrivna fyrhjulsdrivna fordon, inklusive personbilar, stadsjeepar eller ens pickups. Den här enheten kan också utrustas med en annan hårdvara tillägg kallas reläkortet, som inrymmer säkringar och relä enheter som krävs av fordonet för att styra motorns flöde. Fordon utrustade med dator lådor kommer redan standard med egna relä styrelser och Megasquirt kan fästas på dessa vanliga reläboxar också. Produktens officiella hemsida rekommenderar MicroSquirt för mindre fordon, exempelvis motorcyklar, eftersom hela anordningen är bara storleken av ett kreditkort och det kan monteras eller fästas på någon yta. Istället för en reläkortet kan MicroSquirt förses med en tillgång ombord, vilket är bolagets mindre version av ett reläkort.
Skillnad i Egenskaper

Megasquirt levereras som standard med en MAP-sensor, en stepper IAC och Pulse Width Modulation (PWM). Den Manifold Absolute Pressure (MAP) sensor ger uppgifter tryckskillnader mellan motorn och atmosfären, så att EFI controller kan göra nödvändiga justeringar. The stepper Idle Air Control (IAC) förvaltar den mängd luft som går in i motorn baserad på temperaturen hos kylmediet, medan pulsbreddsmodulering styr och reglerar den mängd spänning som går in i Megasquirt huvudkortet. Samtliga tre funktioner ingår inte i MicroSquirt, eftersom den är utformad för att hantera mindre motorer och mer grundläggande konfigurationer, men har MicroSquirt sin egen unika funktion: Dual Spark. Dual Spark gör MicroSquirt att ha två tändning ingångar och utgångar, möjliggör bättre bränsle i udda-brandbilar, som motorcyklar med en V-twin motor. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89650.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.