Underglow Lagar i Kalifornien

Underglow skapas genom att fästa neon eller LED lysrör på undersidan av ett fordon, skapa en färgglad glöd som gör att fordonet verkar att sväva i luften. Även denna effekt kan vara bländande, det kan också vara störande eller farliga för andra förare. Av denna anledning är det California Department of Motor Vehicles specifik i sina restriktioner för underglow belysning. Ljusemission

Enligt belysningen kraven i California Department of Motor Vehicles, "fordon kan utrustas med en lykta eller anordning på utsidan av fordonet som avger en diffus icke-bländande ljus inte mer än 0,05 candela per kvadrattum i området. " En candela är en mätning av ljusets intensitet som motsvarar ungefär ljuset som ges av ett stearinljus. Därför är det lagligt att utrusta din bil med underglow så länge som dess luminositet är lämpligt nedtonad. Annan risk för underglow
Color

är dess potential att göra ett fordon verkar vara en polisbil eller annan polisbil. The California DMV states civila fordonslyktorna "inte får visa rött till fronten, men kan visa andra färger." Det finns ingen begränsning på den populära underglow färgerna grön, lila eller blått, trots att det är en färg som vanligen förknippas med polisfordon.
Storlek och position
< p> Underglow får inte störa, likna eller ersätta någon av fordonets föreskrivna lyktor eller reflexanordningar. Kalifornien förbjuder installation av underglow eller någon annan "diffus icke-bländande ljus" inom 12 inches av något "krävs lampa, reflektor eller annan anordning på fordonet." Den underglow eller andra installerade ljus kan inte överstiga 720 kvadrat inches, såvida det inte är en auktoriserad display tecken.
Påföljder

En felaktigt installerad eller icke-reglering underglow systemet betraktas som en civil förseelse. Det kan nämnas som en icke-rörliga trafikförseelse. I denna situation, är föraren skyldig att modifiera fordonet och eventuellt betala böter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89613.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.