Hur: Center Mount Stop Ljus Ledningar & Installation

Center-monterade bromsljus (CMSLs) infördes i Nordamerika i mitten av 1980-talet. Dessa lampor tros minska påkörningar bakifrån. Som av 2011, är tillverkarna skyldiga att installera CMSLs på alla fordon. Det kan vara nödvändigt att installera en CMSL på fordon modifierats med eftermarknaden delar, inte tillhandahålls av den ursprungliga tillverkaren, eller på äldre fordon. Saker du behöver
Pencil
1/8 tum borr
Borrmaskin
stjärnskruvmejsel
Mutter drivrutin (tillval) katalog Helper Review Automotive elektriska testare
Electrical tejp
Buntband
Wire kran
Tång
Show More Instruktioner
en

Montera CMSL så högt som möjligt i bakrutan. Om du äger en bil, överväga att montera CMSL montering på förpackningen hyllan, centrerad i bakrutan. Om du äger en lastbil, överväga upp i mitten på eftermarknaden kroppen. Placera enheten på önskad plats och gör blyertsmarkeringarna genom monteringshålen på ytan av fordonet. Ta bort enheten tillfälligt.
2

in en 1/8 tum borr i en borrmaskin. Borra in blyertsmarkeringarna gjort tidigare. Passa in monteringshålen i CMSL över borrhålen. Sätt skruvarna i satsen in i styrhålen och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel eller mutter förare, beroende på applikation.
3

Borra ett litet hål i en undanskymd del av fordonets metallkonstruktion. Placera kontakten för den svarta jordledningen från CMSL över det borrade hålet. Dra en fästskruv genom hålen med en stjärnskruvmejsel. Hoppa över detta steg om CMSL har ingen jordkabel.
4

Leta bilens ledningsnät baktill på fordonet. Kontrollera i bakluckan på en bil eller under kroppen på lastbilar. Ha en hjälpare bromspedalen så att bromsljusen tänds. Placera krokodilklämman av negativ jord på en bil Elektrotestare på en ren metall del av karossen. Sond de enskilda trådar av ledningsnätet med pekaren i testaren tills lampan i handtaget i testaren tänds. Lossa bromsarna. Anteckna den "heta" tråd i kabelstammen, eftersom detta kommer att användas för att driva CMSL.
5

Dra röda elektrisk tråd från CMSL till närheten av den "heta" bromsljus tråd finns i ledningsnätet. Använd buntband eller eltejp för att fästa kabeln till strukturella medlemmar i karossen.
6

Skjut kabeln bromsljuset från ledningsnätet i ett av facken i en tråd kran. För in änden av tråden från CMSL i den återstående slitsen i kranen. Placera käftarna på en tång över kranen och tryck ner metallkontakt så att den genomborrar båda trådarna. Ta en tång och stäng locket kranen tills den snäpper på plats. Slå in kranen med eltejp för extra skydd.
7

Trampa ner bromspedalen för att testa funktionen av CMSL.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89557.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.