Fördelar med LED-strålkastare

För de flesta av bilens historia, har strålkastare varit glödlampor. Denna typ av belysning innebär en ström som passerar genom en tråd i en glödlampa, vilket gör att tråden att lysa. Nyligen har fordonstillverkare utvecklat LED-teknik för användning som bil strålkastare. Dessa erbjuder flera viktiga fördelar, bland annat livslängd och låg strömförbrukning. Hur LED-lampor fungerar

LED är en förkortning för "light-emitting diode." En diod är en elektronisk komponent som leder ström i endast en riktning. Den använder ofta en halvledare för att excitera elektroner till den punkt avger fotoner, som producerar ett ljus. Lysdioder har införts som nya glödlampor för användning i hemmet, och nu är de på väg in i bruk för fordonsindustrin lampor. Bakljus och trafiksignaler har utnyttjat lysdioder och LED finns även i 2011 för bil strålkastare.
Ljusstyrka och Heat
lysdioder

kan generera ljus som är så ljust som, eller ännu ljusare än traditionella glödlampor. Som strålkastare för bilar, kan LED-lampor producerar mer än dubbelt den lysande makt halogenlampor och ungefär samma mängd ljuseffekt som xenon lampor. Ändå LED-lampor producerar mindre värme än traditionella glödlampor, eftersom LED-lampor genererar en specifik våglängd av ljus, vilket ger en ren färg och väldigt lite infraröd strålning.
Energieffektivitet

LED-lampor vinner förmån för användning i hemmen eftersom de är mycket effektiva. Samma sak gäller för LED-strålkastare. I en traditionell glödlampa, är det mesta av den energi som används värme, och bara 5 procent är ljus. Med en LED-ljus, är cirka 20 procent av energin omvandlas till ljus. Denna fördel är särskilt märkbar i elbilar, där använder LED-strålkastare kan innebära att bilen kommer att lägga sex miles till sitt sortiment innan det behöver laddas. En LED-strålkastare potentiellt kan använda 1/20th energin hos en traditionell glödlampa.
Livslängd och hållbarhet

LED-lampor för närvarande kosta mer än glödlampor, gör de inte behöver bytas lika ofta. LED-strålkastare har potential att överleva själva bilen. De är också mer hållbara än glödlampor. De bryter mindre lätt, och eftersom det inte finns någon glödtråd i lampan själv, betyder inte "bränna ut." LED-lampor är också mindre än glödlampor, vilket möjliggör större stil design och flexibilitet i placeringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89553.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.