Vad är skillnaden mellan Hib & HID lampor Headlight?

I strålkastare, står HID för High Intensity Discharge och HIB för High Intensity Blue, med hänvisning till den blåaktiga färgen på glödlampan avger. Vad som är viktigt är att glödlampan är "hög intensitet." Andra strålkastare, både glödlampor och halogenlampor, är ljusa men som inte anses "hög intensitet." Med hänvisning till antingen HID eller HIB strålkastare hänvisar till samma strålkastare. Filament och Gas

I båda de glödande strålkastare och halogenlampor finns en volframglödtråd som brinner ger ett vitt ljus. Denna vitt ljus innehåller alla färger i spektrat som kommer från gas som brinner i varje: argongas för glödljus och halogen, familjen som innehåller jod i halogenlampan. HID lightbulb skiljer sig från dessa i att HID lampa inte har en glödtråd, utan snarare har två elektroder mellan vilka kastas en hög spänning båge av elektricitet i ett fält en xenon gas. Det är denna xenon gas som ger den blå effekten.
Effektiv i Energy

HID strålkastare är en mycket effektiv användning av energi. Den glödlampa brinner glödtråden upp snabbare i argongas. Halogenen är lite mer effektiv eftersom jod i gasen hjälper till att återuppbygga tråden eftersom det brinner vilket gör det håller längre. I HID eftersom det inte finns någon glödtråd att bränna och Xenon gas gör det brinna svalare och ljusare, är det minst tre gånger effektivare än andra strålkastare.
Fake Blå

p Det finns blå strålkastare på marknaden som inte är HID. Dessa falska HID glödlampor är helt enkelt halogenlampor glödlampor med blå nyans tillsätts. Vissa tillverkare färg även lampan för att hävda den blå strålkastare och i vissa fall är olagligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88771.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.