Auto Bulb Specifikationer

Under 20-talet, fram bilar som en av de underverk i den moderna tidsåldern. De matas fram under århundradet och in i det nya millenniet med tekniska förändringar som införts på en regelbunden basis. De åren har bevittnat flera olika typer av glödlampor, som alla har presenterat specifika fördelar och nackdelar. Glödlampor

Glödlampor startade allt. År 2010, utgör de mest ineffektiva och den billigaste typen av lampa finns, dominerar över 85 procent av hushållen i hela världen enligt US Department of Energy. Lökarna fungerar genom att skicka en elektrisk flöde att tända en volframglödtråd.

Electric Vehicle Company var den första att placera glödlampa på sina fordon. Nackdelen var att lampan inte kunde motstå dåligt väder och blev mycket otillförlitliga. Cadillac var det första företaget att introducera väderbeständiga glödlampor. Cadillac skapade också "hög-låg" beam-funktionen, som fortfarande existerar på dagens bilar.
Halogenlampor

glödljus varade i nästan 40 år och det banade väg för en närstående, men mer avancerade, glödlampa --- halogenlampan. Halogenlampor använder fortfarande en volframglödtråd, precis som glödlampor belysning, men de reflekterar ljuset mer effektivt genom att använda en bakgrund som består av metall. Det första året halogen lampor installerades på bilar var 1962. Användes som den primära typen av glödlampa från 1960-talet
HID glödlampor

Halogen till 1990-talet, men under 1990-talet en ny, alternativ teknik dök upp. Glödlampan var känd som "HID" lampa, eller "High Intensity Discharge" glödlampa. HID belysning produceras genom att införa en högtrycksgas mellan två elektroder. Denna belysning, som också kallas "xenon" belysning, erbjuder flera fördelar jämfört med halogenlampor, främst ökad livslängd och ljusstyrka. Den första bilen som ska utvecklas med HID belysning var BMW 7-serie 1991.
LED-lampor

LEDs --- eller lysdioder --- är mycket lik HID glödlampor, men de är mer avancerade. Denna teknik ger extremt hög ljusstyrka och är ännu mer långvarig än HID. Den producerar ljus över en diod genom utbyte av elektroner. Men LED-lampor används mindre utsträckning än sina föregångare, eftersom de fördelar de erbjuder utgör endast en liten förbättring jämfört vad en HID lampa ger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88590.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.