Hur man gör en Hyundai Scoupe bodykit

Hyundai Scoupes tillverkades från 1991 till 1995, och markerade Hyundais första försök till en sportbil. På grund av det faktum att inte många är i omlopp i dag, inte många eftermarknaden delar --- såsom organ kit --- existera för fordonet. Men om du funderar på att skräddarsy din Scoupe, kan du göra dina egna bodykit hemma. Genom att göra din egen hemma, har du full kontroll över utformningen och kvaliteten på din kropp kit. Saker du behöver
Polystyrenskum
Body filler
Sandpapper
Polyester primer
Molding vax
Harts harts
Polyester och härdare
Tooling gel Borstar

Glasfiber rulle
fiberglasmatta
Rakblad
trä mätsticka
Visa fler instruktioner
1

Ta bort stötfångare och sidokjolar från din Scoupe. (Du kan hitta anvisningar om hur man gör det i bruksanvisningen för din bil.) Skriv ner måtten på de delar du har tagit bort. Skissa utformningen av hur du vill att din kropp kit för att titta. De enda mått som måste förbli detsamma är längden och placeringen av skruvhålen där kroppen kit kommer att ansluta till fordonet.
2

Klipp din design ut i en skum blocket med hjälp av en kniv eller rakkniv. Använd 180-slippapper för att jämna till ytan av skummet. Se till att detta skum carving är exakt hur du vill att din kropp kit för att vara. Detta steg är den grund på vilken formen och kroppen kit kommer att byggas på. Precision är nödvändig.
3

Spread Bondo direkt över skummet och möjliggöra i två timmar för att torka. Slipa Bondo ned med 180-grit sandpapper tills den är helt slät. Spraya tre lager av polyester primer på Bondo och möjliggöra en ordentlig tid att torka. Du kommer att behöva hänvisa till anvisningarna på etiketten på primer för torktider.
4

Börja slipa primer med 220-grit sandpapper följt av 400, 600 och 800. Slutföra slipprocess genom att spraya formen med vatten och sand med 1000-slippapper. Tillåt gjutformen att sitta för tre-till-fyra dagar. Vax formen en gång om dagen under väntetiden. När den sista lager vax har tillämpats och kratsade, spraya ett tunt lager av verktyg gel på formen och tillåta den att bli klibbig.
5

Applicera ett lager av harts på klibbig verktyg gel och lägga ett lager av glasfiber direkt ovanpå. De glasfiber bör delas upp i mindre bitar innan den fastställs. Följ denna steg sex gånger för en hållbar bodykit. När de är färdiga, använd en glasfiber rulle för att avlägsna eventuella luftbubblor fastnar i plasten.
6

Bänd bodykit ur formen med en trä mätsticka när plasten har torkat. Du kan använda en kniv eller ett rakblad att skära några utstickande glasfiber.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89549.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.