Vad är sidomarkeringsljus?

Sidomarkeringsljus är belysningsanordningar ansluten till den främre och bakre sidorna av motordrivna fordon och släpvagnar. De fungerar som extra säkerhet lampor som kan ses av andra förare när fordonsföraren vänder på strålkastarna. De är standardutrustning på de flesta fordon och kan även köpas och installeras som eftermarknaden alternativ. Sidomarkeringslampa Funktion

sidomarkeringsljus ger extra belysning nattetid och under tider av dålig sikt för att hjälpa andra förare och fotgängare ser bilen. Sidomarkeringsljus är standardutrustning på bussar, trailers, bilar, lastbilar och en del arbete och nyttofordon.
Origins

I USA blev sidomarkeringsljus en krav den 1 januari 1968 för fordon som överskrider 80 inches i längd, inklusive stora bussar och lastbilar. Detta krav förlängdes den januari 1,1969, för alla andra fordon, inklusive släp, multi-purpose fordon, motorcyklar, bilar och små lastbilar.
Side Marker konstruktion

Side markörer brukar bestå av en, enda element glödlampa, antingen en kolfilament (varm) glödlampa eller LED (Light Emitting Diode), som är innesluten i en hylsa och liten ram. Ramen monteras direkt i bilens framskärm och bakre kvartalet panel med skruvar eller hållare snap. I USA, är linsen en sidokollision markör, tillverkade av hög effekt, genomskinlig plast, bärnsten-färgad för framsidan av fordonet och rött för den bakre.
Strömkälla

sidomarkeringsljus har enkla trådar, vanligen av 16-gauge tjocklek, som leder från lamphållaren till parkeringsljus tråd, bakljus eller huvudsakliga strålkastare kabelstrumpa. De använder de vanliga bil 12 volt för drift och aktivera när strålkastarna är påslagna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89550.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.