Hur man gör en snorkel för en jeep

lätt tas från motorvägen till off-road äventyr, kan en jeep tar dig till platser där du behöver för att göra en snorkel för att hålla bilen från motorstopp. En snorkel skyddar Jeep motor från att dra vatten in i intaget samtidigt korsar genom djupt vatten. Det kan eliminera risken för motorstopp när du behöver bilen mest. Du kan göra en snorkel för en jeep lätt om du är motiverad att delta i extrema off-road körning. Saker du behöver
Jeep (Wrangler) katalog Luftfilter (kontyp, high-flow) katalog Paint kan
ABS rörledningar (2-1/2 tum x 12 fot) katalog Armbågar (gummi, 45 och 90 grader) katalog Gummi blinkande
Slangklämmor
Lim (ABS pipe svets) katalog Silicon gel
Skruvmejslar
mutterdragare
Jigsaw Drill


Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på en Jeep Wrangler. Titta på förarsidan av motorn och du kommer att se fabriken montering luft box som kommer att ersättas med en ny jeep snorklar. Ta fabriken montering tills det enda som återstår är halsen som leder in i intaget.
2

Skär en rak bit av ABS röret 6 inches lång. Skär 4-tums längder av gummi armbåge från varje ände av en armbåge. Fäst ena änden av 6-tums långa ABS röret till Jeep intag halsen med hjälp av ABS röret hålls på plats med bitar av gummi armbåge och två slangklämmor Addera 3

Weld en 90. - graders vinkel till den 6-tums bit vertikal ABS röret med hjälp av ABS pipe lim. Svetsa en 4-tums bit av ABS rör i öppna änden av 90-graders vinkel med ABS pipe lim. Detta avslutade monteringen får luftfiltret behållare och bör solitt byggd för att tåla vikten när den är klar.
4

Skär en öppning i locket på en burk färg storleken av röret som kommer ut från basen av det nya luftfiltret. Färgen Locket är där färgen kan kopplas till resten av församlingen, att skapa ett vattentätt hölje för snorklar. Använd två slangklämmor för att fästa filtret till intaget inloppsröret - en för att dra åt filtret på röret och en för att fästa färgen kan locket ordentligt mot undersidan av luftfiltret
5

. Bolt tre spärren klämmor på sidan av färgen kan för att hålla färgen kan locket ordentligt till botten av burken. Använd silikon gel att belägga bultarna när de passerar genom sidorna av burken för att se till att det är vattentätt. Skär ett hål i färgburken 3 inches upp från basen. Skär den tillräckligt stor för att sätta in den ena änden av en 18-tums bit ABS rör i den och fäst den på plats med ABS lim. Gör sömmen vattentät, med kisel appliceras runt det gemensamma efter limmet har härdat.
6

Point den öppna änden av ABS röret som sticker ut från en lufttät luftfilterhuset mot utsidan vägg hos motorn fack framför föraren. Skär ett hål i kroppen där röret skulle naturligtvis avsluta om det förlängdes. Seat en rund gummi blinka inne i hålet och limma den på plats.
7

Skär en bit av ABS röret tillräckligt länge för att förlänga 4 inches ut från sidan av Jeep Wrangler kroppen där hålet skars . Anslut gummi böjar med slangklämmor tillsammans för att förlänga slutet av snorkel så högt som du behöver. Spärr färgburken till filtret med låsen och kontrollera att alla skruvar och fästen är åtdragna. Du bör vara redo att köra i djupt vatten.

Alltid kontrollera den faktiska vattendjupet du tänker köra igenom innan du doppa i, naturligtvis, för att undvika att drunkna din Jeep och möjligen själv.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/88209.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.