Bil Tinting lagar

Tinting en bilens fönster är en av de vanligaste eftermarknaden modifieringar. Fönster nyans kan användas på flera sätt. Med tanke på säkerheten, har de flesta stater antagit lagar som begränsar hur mörka fönster kan göras. Att känna dina lokala lagar är nödvändig för säker körning och för att undvika ett citat eller böter. Terminologi

Den viktigaste frasen att komma ihåg när man hanterar med tonade rutor är synligt ljus, eller VLT. Denna term hänvisar till den andel av ljuset som fortfarande kan passera genom ett fönster. Windows med höga VLT betyg är mer transparent, medan en låg VLT betyg innebär en mörkare fönster. Spray-on och adhesivfilmen fönster toning säljs i en av flera kategorier som baseras på VLT: mörk (ca 20 VLT), medium (ca 35) och ljus (cirka 50). Vissa märken av toning inkluderar en ännu mörkare kategori som heter "limo", som kan ha en VLT så lite som 5 och är inte avsedda för vanliga bilar och lastbilar.
Påföljder
< p> Verkställighet av lagstiftning fönster toning varierar i olika länder. I vissa fall optiska mätare kan användas för att mäta ett fönster faktiska VLT, och föraren kan åberopas om inte tillräckligt med ljus kan passera igenom. I stater där årliga säkerhetsinspektioner krävs, kan bilar med överdrivet mörka fönster nekas ett registreringsbevis. Förutom att öka förarens sikt, är syftet med tint lagar också tänkt att tillåta poliser att se insidan av ett fordon och identifiera föraren. För mycket nyans kan leda till misstankar eller ett trafikstopp. Är kända för sina starka lagar Färgtoning Addera ditt Greatest Förordning

Flera stater. I New York och Kalifornien (de påstår med de flesta förare), får bakrutorna tonas till valfri nivå men sidorutor måste ha en VLT på minst 70. I New York detta gäller alla ett fordons sidorutor, medan Kalifornien endast reglerar de främre sidorutorna. Rhode Island och Pennsylvania tillåter ingen del av ett fordons glas för att vara mörkare än en 70 VLT betyg. Relativt små mängder färgton krävs också i stater som Alaska, Delaware och New Hampshire.
Lägsta förordning

Andra stater har några föreskrifter om fönster färgton. Några av dessa stater är belägna i områden där intensiva solen kan göra att köra farligt och ett visst mått av fönster färgton är användbart för att undvika bländning. I Florida, kan främre sidorutorna vara tonade till 28 VLT och andra fönster till 15 VLT. New Mexico använder en 20 VLT cut-off för alla fordonstyper fönster. Förare i Vermont och Illinois kan tona sina bakrutor, inklusive bakre sidorutorna, till någon nivå, men främre sidorutor (genom vilken en förare ser vägen) inte får vara tonade alls.
Övrigt States

flesta stater faller mellan de två ytterligheter som beskrivs här. Missouri, Kansas, och West Virginia möjliggöra en 35 VLT betyg på alla fönster, utom vindrutan. Alabama använder en 32 VLT gräns i samma typ av konfiguration. Andra stater där ett medium VLT (mellan 20 och 35) är tillåtet på vissa eller alla fönster inkluderar South Carolina, Idaho, Nebraska och South Dakota. I alla fall, konsultera din lokala avdelning av motorfordon är ett smart steg innan de köper eller tillämpa någon fönster toning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87935.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.