DIY Car Painting

Måla en bil är inte så enkelt som att ta en sprayfärg kan till ytan. Det rekommenderas att skala bort all gammal färg innan du måla om bilen. Även om du inte kan ta dig tid för att fortfarande ytan måste vara förberedd för den nya färgen. Eventuella skador på ytan av bilen kommer att behöva repareras eller bytas ut innan ny färg. Bilens ytan själv har också två olika substanser tillämpliga på den, den verkliga färg-och den klara beläggningen som täcker färgen att skydda den. Förberedelse

Rengör hela bilen, speciellt ytan du kommer att måla, innan du målar den. Använd tvål och vatten på de flesta av bilen, använd fett /vax remover på de flesta hårda fläckar, och helt torka bilen efteråt. Ta bort alla små spår av rost med olja eller sandblästring. Täck varje del av bilen som du inte ska måla över, speciellt fönstren och hjul. använda tarp, handdukar och andra robust tyg över stora områden samtidigt omfattar gränserna med maskeringstejp. Om du målar över en yta med färg på den, slipa den ursprungliga pälsen med sandpapper finare än 120 grit, 320 grit är bäst. Du kan också ta bort den ursprungliga pälsen helt med en effekt slipmaskin.
Applicera färgen

Prime hela ytan, oavsett om du målar över ren metall eller en närvarande målad yta. Detta kräver en primer uretan aerosol, tillämpa detta jämnt till bilens hela ytan. Nu "blockera" primern genom att köra 400 grit sandpapper virad runt ett styvt block över det, det kommer att jämna ut och ta bort eventuella glans från primern. Bifoga en färg pistol mot en full burk uretanfärg i den färg du vill ha. Applicera första skiktet i jämna slag. Vänta minst 30 minuter för en päls att torka innan du applicerar nästa, det kan ibland ta så många som 90 minuter för en päls att torka. Bilen kommer att behöva två till tre lager av färg, speciellt om du målar över ren metall eller en färg mörkare än den nya --- det senare rekommenderas inte. När din sista skiktet är torrt, applicera tre lager av klarlack till den nymålade ytan. Vänta 15 minuter för en klarlack ansökan torka innan nästa skikt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/87929.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.