Hur man installerar Aftermarket Tweeters

Lägga diskanter till bilens ljudsystem kommer att öka utbudet av din mobil musik. De små högtalarna är placerade högst 1 fot från varje främre bas i bilen, oftast på framdörrarna eller kanter instrumentbräda. Hål måste borras för att installera diskanter, efter det, det är en fråga om korrekt lödning nödvändiga kablar till högtalarna "kopplingsschema. Det tar lite finess, men vad det kostar i tid, sparar det i pengar. Saker du behöver
Drill med bit kit
Bit kontakt med tandad cirkelklingan för diskant hål
brukskniv
lödning pistol
högtalarkablar med skjutluckan kontakter ("speed clips")
Wrench
sidavbitare
Buntband
Visa fler instruktioner
1

bort minuskabeln (röd) från bilens batteriets negativa inlägg med en skiftnyckel.
Sida 2

Ta insidan panel av båda framdörrarna eller din topp instrumentpanelen - beroende på vilken plats du har valt för dina diskanter. Detta kommer att vara olika för varje fordon, men innebär oftast att ta bort skruvarna från längs dörrkanterna tills panelen kan dök upp.

Front woofers är oftast placeras på den nedre delen av dörrpanelen, med utrymme för en diskant hål någonstans framåt och ovanför den på panelen. På mindre paneler, en del människor installera diskanthögtalare vid vardera änden av instrumentbrädan. Hitta en bra plats för dina diskanter som pekar dem på fordonets invånare.
3

Placera dörrpaneler eller instrumentbräda platt på marken och håll diskanten cup exakt där du vill den ska placeras. Rita en linje runt koppen på varje panel. Borra hål med en tandad cirkulär borr (vissa är gjorda för att passa standard tweeter storlekar). Trimma kanterna med en mattkniv. (Du kan använda en mattkniv för att skära ut hålen om du inte har en stor storlek bit kontakten, så länge du äger en slitstark brukskniv.) Katalog

Följ din diskant tillverkarens anvisningar för storleken av hålet för att borra ut.
4

Få ledningar rakt. Hitta huvudtalare ledningar som löper genom din dörr panel. Denna ska anslutas med dina bashögtalare. Längs denna linje - ibland i närheten, andra gånger bakom stereon - blir den externa crossover rutan eller, åtminstone, ett kabelnät med reservdelar hål för extra komponenter. Detta hänger samman med din främre bas och andra bakre högtalarna. Kör de två trådarna sträcker sig från botten av varje diskant genom sina hål i panelen och till crossover rutan

. Skala bort 1/2 tum från dessa trådar och löda dem, med hastighet klipp om du har dem, till din crossover box input ledningar. Se till att dina diskanter är anslutna till crossover rutan eller du kan förlora subtila förbättringar i ljud, något du installerar diskanter att förbättra.
5

Place Diskanten koppar i varje dörr panel, helt sittplats dem enligt tillverkarens anvisningar, och skruva i dem med det medföljande monteringsverktyg. Detta kommer att variera beroende på vilken modell du installerar.
6

Samla alla lösa ledningar prydligt med buntband och installera dörren eller paneler streck, som ersätter alla skruvar du tog bort i steg 2. Anslut den negativa ledningen till batteriet, och testa dina nya diskanter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82381.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.