Hur Wire en generator Gauge

Om du har en bil med en massa elektriska krav, vill du hålla ett öga på hur mycket ström din generator är att sätta ut till batteriet. Det enkla sättet att göra detta är att koppla en mätare för din generator, som kallas en voltmeter. Men för att få den spänning som kommer ut av generatorn, har du verkligen att ansluta voltmetern till batteriet och därmed tändningen ledningar i bilen, eftersom det är vad generatorn utfodring. Det här jobbet tar ungefär en timme med rätt verktyg. Saker du behöver
Voltmeter Drill gauge hotell med Phillips huvud fäste
plåtskruv
Wire strippor
två 20 fot längder av 18-gauge wire, en röd och en svart
Wire crimpers
blå ringen terminaler
obestämd nyckel satt
buntband
Avbitare | 12-volts testlampa
Blue rumpa kontakter
Visa mer Instruktioner
1

Hitta en plats på instrumentbrädan att montera voltmetern fästet. De flesta människor skruva fast den i botten av instrumentbrädan på en plats där den inte syns, men där du enkelt kan ta en snabb titt för att se vad din spänning är.
2

Skruva voltmetern hållaren i streck med borrmaskin och självgängande skruvar.
3

Strip 1/4-tums av tråd från slutet av den svarta kabeln med hjälp av tråd strippor. Sedan krusa en blå ring terminal på änden av tråden med hjälp av tråd crimpers.
4

Fäst den svarta kabeln till den negativa terminalen på baksidan av mätaren med hjälp av en skiftnyckel.

5

Kör den svarta kabeln till ett fast chassi marken, med hjälp av buntband för att säkra kabeln till fordonet på vägen. Det är en bit metall på chassit eller instrumentpanelen som kan ge en grund signal för mätaren. Vanligtvis kan du hitta en bult hål på den inre instrumentpanel som du kan bulta fast linje till.
6

Skär den svarta till längd med avbitare, strippa änden 1/4 tum med tråd strippor och krusa en blå ring terminal på änden av den svarta kabeln. Skruva fast linan genom ringen terminalen i marken punkten med skiftnyckel.
7

Strip 1/4 tum av tråd från slutet av den röda kabeln med hjälp av tråd strippor. Sedan krusa en blå ring terminal på änden av tråden med hjälp av tråd crimpers.
8

Fäst den röda kabeln till den positiva polen på baksidan av mätaren med hjälp av en skiftnyckel.

9

Probe trådarna nedanför rattstången med 12-volts testet ljus. Du vill hitta en tråd som aktiveras när nyckeln vrids åt "på" läge, så sondera tråden, vrid nyckeln till den och se om ljuset på testet tänds. När det har, har du hittat en tändstiftsledningen.
10

Kör den röda kabeln från mätaren till tändningen tråd, med buntband för att fästa kabeln längs vägen.

11

Klipp tändningskabeln på kolonnen, och skala båda sidor av snittet 1/2 tum med hjälp av tråd strippor. I ena änden, crimp en blå rumpa kontakt till kabeln med hjälp av tråd crimpers.
12

Skär den röda kabeln till rätt längd, och band 1/2 tum från slutet av tråden med hjälp av kabelskalaren . Twist detta blottade ledningar på bar tändningskabeln från kolonnen, och skjut tvinnat samman kombination i den andra änden av den blå rumpa kontakten. Crimp ihop dem med tråd crimpers.
13

Vrid startnyckeln till "på" läge. Vid denna punkt, skall mätaren sopa och visa dig spänningen av fordonet. Om inte, kontrollera dina anslutningar och gör om vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80692.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.