Hur man byter antennen på en 2003 Toyota Corolla

radioantenn på Corolla, liksom många andra Toyotas, är monterad på taket nära den bakre vindrutan. Du kan byta ut precis antennens masten om det bara har blivit skadad. Om du behöver byta ut hela antennen masten och basen, måste du arbeta i bilen och utanför. Antennkabeln går genom taket, och medan det är möjligt att göra det själv, kan du överväga professionell hjälp. Saker du behöver
Tape
stjärnskruvmejsel
platt skruvmejsel
Wrench
Trim stick
Visa fler instruktioner
1

Skruva antennen masten från basen på taket, vrida den moturs. Det kan hjälpa att linda den nedre änden av masten med tejp för bättre grepp. Gå till steg 7 om du bara byter masten.
2

Bänd bort de paneler som gränsar till Corolla bakre passagerarutrymmet längs taket. Använd en Philips-skruvmejsel för fästskruvarna och en trim pinne eller skruvmejsel för att bända bort locken skruvänden och klipp panel.
3

Räckvidd för ledningar att ansluta antennen, när den bakre änden av innertaket sänks tillräckligt. Koppla antennbasen kabel från resten av kabeln som löper genom taket.
4

Lossa monteringsmuttern för antennbasen, belägen på undersidan av taket, med hjälp av en skiftnyckel, och ta sedan bort basen från taket.
5

Sätt i den nya antennen masten i monteringshålet i taket. Tejpa ner det ordentligt, eller ha en annan person hålla den på plats, och sedan fäst den med fästskruvarna. Anslut kablarna.
6

Höj headliner tillbaka i position och sedan återansluta den övre invändiga paneler.
7

Skruva den nya antennen masten på basen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82148.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.