Hur får jag en fastnat CD Av en bilstereo?

Bil CD-spelare vanligtvis skiljer sig från dem på datorer eller stereoanläggningar hem i det istället för att använda en utdragbar bricka som du placerar CD på, de har en tunn slits att CD sugs in när de sätts. På grund av denna konstruktion kan CDs ofta fastna i facket, inte mata ut oavsett hur många gånger du trycker på knappen. Om detta händer dig, det finns ett par olika metoder för att försöka ta bort fastnat skivan. Nödöppningshål Knapp

Vissa CD-spelare har en separat knapp som finns ska användas specifikt i fall av fastnat skivor. Knappen kommer att frigöra mekanismen som håller om skivan och kommer att driva det ut tillräckligt för dig att greppa och dra gratis. Denna knapp är oftast inte lätta att se och inte se ut som en vanlig utmatningsknappen. Det kan vara ett som liknar en återställningsknappen på elektronik, infällda i ett litet hål och pressas med hjälp av en tapp eller ett gem. Om du inte omedelbart kan lokalisera denna knapp, kontrollera bruksanvisningen för din stereoanläggning, som ibland dessa knappar är dolda bakom några trim eller delar som först måste skruvas och avlägsnas. De flesta nyare stereoanläggningar med cd-spelare kommer att ha denna nödsituation funktion och det är fortfarande det snabbaste sättet att ta bort en fastnat CD.
Använd en annan CD

Ibland CD har fastnat bara för att en liten bit av kanten fastnade på något i skivenheten. CD-spelarens eject fasen kommer att köras som motorn försöker trycka ut skivan, men skivan helt enkelt inte kommer att vika. Du kan använda en andra CD för att hjälpa dig. Ta den andra skivan och skjut det något i CD facket så att du kan känna det komma i kontakt med fast skivan. Wiggle denna skiva runt samtidigt som du trycker på eject-knappen på CD-spelaren. Målet är att använda den till JAR det fastnat CD förlora på vad det sitter fast på, vid vilken punkt CD-spelarens utmatning systemet kommer att göra resten. Du kanske upptäcker att du måste fortsätta trycka på eject flera gånger samtidigt som man försöker vicka skivan gratis, och i vissa fall måste verkligen jobba den andra skivan i spelaren en bra bit för att flytta fastnat CD tillräckligt för att tvinga loss .
Tänger

Denna metod fungerar bara om skivan redan ut något men fortfarande fastnat i enheten. Ibland när det gäller de nyare CD vakuumspringa spelare, kommer skivan matas bara något och sedan fastnar, vanligtvis som en del kanten fångar på en del inuti frekvensomriktaren. Om så är fallet, kontrollera om skivan är ute långt nog att få någon bit med ett par nål-tång eller peanger. Om så är fallet, helt enkelt få ett bra grepp på kanten av CD och, med lätt tryck, dra mot dig. Detta kommer inte att skada spelaren och den fastnade CD ska glida fritt med relativ lätthet. Tyvärr en fastnat CD oftast inte innebär någon del av skivan som lätt nås med en tång, så kommer denna metod inte alltid spelar in.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80832.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.