Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Etanol Tillsatser i bensin

Termen etanol omfattar ett brett sortiment av rena alkoholer. Destillation process som efterlämnar denna potenta alkohol är den samma oavsett sprit eller alkohol för bränsle skapas. Den läggs till bensin för att skapa bränslen som är mer miljövänliga medan fortfarande effektiva i en förbränningsmotor. Blandning för bränsle

Ren etanol inte typiskt används som bränsle. Istället läggs det till andra ämnen för att skapa ett bränsle som brinner bra i de flesta motorer utan att kräva modifieringar av motorn. Bränslen med etanol betecknas med ett E. Siffran efter E anger andelen etanol i bensinen. Till exempel har E10 bränsle en 10 halt procent etanol.
Utsläpp

Etanol anses vara en viktig tillsats för bränsle till stor del på grund av dess effekt på utsläppen. Kolmonoxid är en av de mest skadliga utsläppen från en bensinmotor, och tillägget av så lite som 10 procent etanol till bensin kan resultera i en ungefärlig 20 procent minskning av utsläppen av kolmonoxid.

Fuel Economy

A 2007 studie utförd av Energy & Environmental Research Center vid University of North Dakota fann att, i allmänhet, fordon som använder bränsle innehåller etanol uppnå bättre bränsleekonomi. Studien, som utförts för den amerikanska koalitionen för Etanol, undersökte fordonens bränsleekonomi använder bränsle med olika koncentrationer av etanol tillsatser. En Ford Fusion, till exempel, hade 1 procent bättre bränsleekonomi med E30 bränsle jämfört med vanlig bensin.
Prestanda

Enligt Environmental Protection Agency, fordonets prestanda bör inte påverkas negativt av att använda E10 bränsle. Denna koncentration av bränsle står för ungefär hälften av den bensin som säljs i USA, så många förare vana vid att använda det. Äldre motorer bör övervakas för ändringar i utförande och genomgår regelbundet underhåll, eftersom det finns en liten chans etanol kan skada tätningar och packningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135776.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.