Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Låg gas körsträcka i vinter grund Blandning

Ja, vinter-blandning bensin kommer, naturen, netto dig sämre bränsleekonomi än sommar-biandgasen. Men bryter inte ut din webb-cam och Collectors Edition X-Files DVD box ännu, vinter blandning är inte (bara) en storslagen konspiration Big Oil att öka bottom-line vinst, det är främst en eftergift till de praktiska aspekterna av säsongsmässiga förändringar i lufttemperatur och lufttryck. Sanningen finns där ute ... och det avdunstar. Bensin Basics

Bensin är inte som etanol eller metanol, det är en kombination av dussintals olika kemikalier som alla arbetar tillsammans för att hjälpa motorer producerar makt så rent och effektivt som möjligt. Gas tillverkarna måste uppfylla många krav på bränslets densitet, oktantal, kemisk sammansättning och volatilitet. Volatiliteten handlar om en vätska förmåga att hålla sig samman - motstå avdunstning - vid ett givet lufttryck. Extremt flyktiga vätskor såsom etanol och aceton avdunstar mycket snabbare i det fria än mindre flyktiga vätskor som vatten.
Sommar och lufttryck

Sommar blandning handlar om luftens densitet. Under sommarmånaderna, ger solen mer av sin värmeenergi till luften, vilket retar luftmolekylerna och sporrar dem att gå mot kallare breddgrader. Detta orsakar en minskning av lufttätheten, eller lufttryck på marknivå. Eftersom lufttrycket är det som håller vätskor som bensin från att förlora molekyler (förångande), kommer de lägre lufttryck närvarande under sommaren orsaka flyktiga vätskor som bensin att avdunsta snabbare. Detta innebär inte bara en ökning av bensin molekyler i luften, men en ökning av sannolikheten för ånglås i bränsleledningarna.
Vintern Blending

federala regeringen mandat att bensinstationer börjar köpa vinter-blandning bensin snarast netto lufttryck i området börjar gå upp, vilket vanligtvis sker ibland i september. Tillverkarna kommer typiskt tweak bensinens flyktighet genom att lägga till eller dra ifrån flytande butan, vilket är betydligt mer benägna att förångning än bensin. När barometriska temperaturen börjar stiga, kan tillverkare komma undan med att lägga lite mer butan, vilket ökar bensinens flyktighet. Detta gör att bensinen lite billigare att tillverka, och hjälper kalla motorer få upp till temperaturen lite snabbare.
Vinter Blandning och Fuel Economy

Butan innehåller mindre energi per kubikfot än bensin, den extra butan finns i vinter-blandade bensin resulterar i en netto energi förlust på cirka 1,7 procent (114.500 BTU per gallon för en sommar blandning, 112.500 BTU för vintern blandningar). Som sådan kommer med vinter-biandgasen medföra högst 1,7 procent minskning av bränsleeffektivitet. Men ha i åtanke att butan är ytterligare volatilitet hypotetiskt kan kompensera sin energi underskott, så en kall motor för att mer effektivt förbränna sitt bränsle. Men eftersom detta ytterligare volatilitet kan eller inte kan hjälpa en viss motor, är det bättre att bara ta ett maximalt 1,7 procent förlust.
Ytterligare faktorer

Bränsleekonomi förlust under vintern är inte allt om själva bränslet. Oavsett vilket bränsle du använder, du nästan alltid kommer att förlora bränsleeffektivitet på vintern bara för varma motorer köras mer effektivt än kalla. Vid 220 grader, har den genomsnittliga motorolja alla viskositeten för vattenledningsvatten, vid 22 grader, är det mer som lönnsirap. Tjockare olja ökar inre motstånd och bidrar till en förlust av bränsleekonomi. Kalla motorer också sav energi från förbränningen händelsen - energi som annars skulle gå till att flytta kolvarna och få avgaserna ut ur cylindrarna Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135769.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.