Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man håller bilfönster Från Frosting Up

Vid kall väderlek, bilfönster frost, eller fryser, när fukt från luften lägger sig på fönstren och blir till is. Vid lägre temperaturer, kan luft inte hålla så mycket fukt, och denna fukt häftar till porösa ytor, såsom vindruteglaset. Tills temperaturen inne i bilen värms upp, varje gång en förare eller passagerare andas, släpper sin andedräkt fukt i luften inne i bilen, denna fukt kan orsaka fönstren och vindrutan till frost upp inifrån. När en bils fönster frost upp, förlorar föraren synlighet. Saker du behöver
Gamla lakan, filtar eller tarp
remmar Bungee, klädstreck eller stenar
Sprayflaska
Vatten
Vinäger
tvättsprit handdukar
Papper eller trasa

Visa fler instruktioner
Övernattning
1

Garage bilen över natten för att förhindra frost från tillfaller fönstren. Att hålla bilen i ett garage också kommer att förhindra att temperaturen inne i bilen från att falla, om luften inne i bilen når en tillräckligt låg temperatur, kommer det utvisa fukt inne i bilen, vilket kan frost upp fönstren från insidan
. Sida 2

Täck fönstren med en presenning, gammalt lakan eller täcke varje natt om ett garage är inte tillgänglig. Detta skikt förhindrar fukt från att landa på bilfönster och vänder sig till is under natten. Fäst arken eller tarp till bilen med bungee band eller klädstreck eller tynga hörnen på tarp med stora stenar eller tegelstenar.
3

Blanda en hemmagjord avisningsmedel genom att lägga tre delar vatten till en del vinäger. En alternativ receptet kräver två delar tvättsprit till en del vatten om du inte vill att lukten av ättika dröjande på uppfarten eller i närheten av huset. Häll avisningsmedel i en sprayflaska.
4

Spray fönstren och vindrutan på bilen med hemlagad avisningsmedel före sänggåendet. Täck hela ytan på varje fönster för att förhindra glasyr, och spraya insidan av fönstren och vindrutan också. Torka upp överflödig avisningsmedel från insidan eller utsidan av bilen med hushållspapper eller en trasa. Addera under bilkörning
5

starta bilen och ställa bilens värmare till vindrutan defroster inställningen vid en varm temperatur. Slå på bakrutan defroster, om tillämpligt.
6

Slå den varma luftventiler för att möta sidorutorna. Uppvärmning sidorutorna hjälper avdunstar fukt på glaset i den kalla, torra luften utanför. Fukt som finns kvar på bilrutor kan annars vända sig till frost.
7

Växla knappen vent kontroll från "re-cirkulera" till frisk luft för att möjliggöra ny luft att komma in i bilen efter att bilen har värmas upp. Om temperaturen på luften inne i bilen skiljer sig alltför mycket från temperaturen i luften utanför bilen, kommer denna skillnad att orsaka frost bildas på insidan av fönstren när du parkerar och stänger av bilen.
8

rulla ner fönster delvis vid körning för att skapa luftflöde in i bilen. Detta steg kommer också att förhindra en alltför stor temperaturskillnad mellan luften inuti och utanför bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149577.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.