Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vanliga orsaker till auto olyckor

Medan de flesta väg resenärer anländer till sin destination utan missöde, kan olyckor, och gör, händer. Den Dödsfall Analysis Reporting System of National Highway Traffic Safety Administration visar att i de flesta år, dödsolyckorna i Amerika nummer någonstans mellan 30.000 och 40.000. Det lönar sig därför att ta hand när man reser sig bakom ratten på en bil, som ett antal faktorer kan orsaka olyckor. Driver Trötthet

En trött förare kan tappa koncentrationen, betala mindre uppmärksam på trafiken och trafikförhållandena runt dem och ha en långsammare reaktionstid. Dessa faktorer kan leda till en olycka, och förare som känner sig trötta bör stanna och vila under en tidsperiod. Långa resor kan öka risken för trötthet, och schemaläggning regelbundna pauser kan minska risken för att bli alltför trött för säker körning.
Förardistraktion

att noggrant uppmärksamma de motorväg layout och andra fordon under körning kan bidra till att undvika olyckor. Däremot kan många distraktioner ta en förare uppmärksamheten bort från vägen. Exempel på detta kan innefatta att använda en mobiltelefon, beundra landskapet, byta radiostation eller passagerare orsakar distraktioner. Rubbernecking kan också komma in i bilden som en förarens distraktion. Det är där förarna bromsa sin bil för att titta på något som händer på eller i närheten av motorvägen, och bli distraherad medan du gör det. Addera ditt alkohol-och drogforskning

Alkohol och läkemedel kan påverka hjärnan och det centrala nervsystemet på liknande sätt, som gör det mer farligt att köra när under deras inflytande. De kan påverka argumentation och bedömning, vilket kan leda till minskad rädsla och en ökad sannolikhet för risktagande. Konsumeras i tillräckliga mängder de kan också orsaka avslappning och trötthet. Dessa faktorer kommer att påverka körskicklighet, och kraftigt öka chanserna att orsaka en olycka.
Fortkörning

fortare en bil färdas, desto mindre tid en förare måste reagera till väg-och trafikförhållanden runt dem. Ökad hastighet kräver också större bromssträcka att säkert manövrera eller föra ett fordon till ett stopp. Dessa två faktorer innebär vanligtvis att fortkörning kan öka sannolikheten för en olycka.
Vädret

En rad dåligt väder kan göra olyckor mer troligt. Detta kan innefatta villkor som t.ex. dimma eller snöstorm som minskar sikten. Snö, regn och is kan resultera i en våt och hal vägbana, vilket ökar chanserna för förare att förlora kontrollen över ett fordon. Dessa faktorer kan göra att köra i dåligt väder farligare.
Automobile Fel

Ett allvarligt fel som inträffar i ett fordon i rörelse kan resultera i en föraren tappar kontrollen över fordonet. Exempel på detta kan inkludera bromsfel, punktering eller styrning misslyckande. Säkerhetsstandarder i bildesign dessa dagar betyder vanligtvis Risken för detta är sällsynta, men om ett allvarligt fel inträffar under körning, kan det leda till en olycka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145046.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.