De specifikationer för en 1992 Mazda MX3

I 1992 års Mazda MX-3 är en sport kompakt halvkombi från den japanska biltillverkaren, en del av MX raden av prestanda-orienterade bilar. Trogen formel, var den tre-dörrars halvkombi inte alltför länge på makten, men utvecklades väl, till stor del tack vare sin låga vikt. Sina närmaste konkurrenter var Toyota Celica, Honda Civic Si och Volkswagen GTI. Motorer

1992 hade Mazda MX-3 köparna valet av två olika motorer. Base gjorda modeller göra med en 1,6-liters, rak fyrcylindrig med dubbla överliggande kamaxlar och 16 ventiler. Denna motor används en 9,0-till-1 kompressionsförhållande, med borrning och slaglängd 3,07 och 3,29 inches, respektive. Effekt uppmätt en ödmjuk 88 hästkrafter och 98 foot-pounds av vridmoment. Mer exklusiva GS modellerna presenterade en mer robust motor - en 1,8-liters V-6 med dubbla överliggande kamaxlar och 24 ventiler. Denna motor hade skillnaden av att vara en av de minsta-deplacement V-6 motorer som någonsin installerats i en produktion bil. Kompressionsförhållande var 9,2-till-1, med borrning och slaglängd mäter 2,95 och 2,74 inches, respektive. Med 130 hästkrafter och 115 foot-pounds av vridmoment, erbjöd V-6 mycket bättre prestanda.
Drivlina och chassi

Liksom sin klass konkurrenter, MX-3 anställd en front-motor, front-wheel-drive arkitektur. Två sändningar fanns tillgängliga oavsett motoralternativ: en fem-växlad manuell och en fyra-växlad automatlåda med överväxel. Bilens fullt oberoende fjädring presenterade MacPherson fjäderben fram och Chapman struts i baksätet. Även ventilerade skivor hanteras bromsning för framhjulen, föll MX-3: s användning av bakre trumbromsar ifrån vad som förväntades i denna sportiga marknadssegment. Låsningsfria bromsar var en extra kostnad alternativet.
Exteriör och interiör

MX-3 var kompakt i varje dimension. Exteriören mätte 165,7 inches i längd, 66,7 inches i bredd och 50,4 inches i höjd. Bilen satt på en 96,7-tums hjulbas. Curb vikter varierade från 2,332 pounds för fyra-cylinder med en manuell växellåda till 2,618 pounds för V-6 med en automatisk växellåda. Den relativt spartanska interiören satt fyra med trasa sittplatser. Inga krockkuddar erbjöds för denna modell. Med baksätet nedfällt, var MX-3 kunna hålla en välkommen 37 kubikmeter gods.
Fuel Economy

Enligt FuelEconomy.gov, den MX-3 sätta upp imponerande siffror bränsleekonomi. Fem-växlad manuell, fyrcylindriga bilar uppnått 25 mpg i staden, 32 mpg på landsväg, automatisk utrustade bilar uppnått 22 mpg i staden och 29 mpg på landsväg, V-6-utrustade GS modellerna fick 20 mpg i staden och 26 mpg på landsväg med manuell växellåda, och 18 mpg i staden och 25 mpg på landsväg med den automatiska. Mazda utrustat bilen med en 13,2-liters bränsletank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140268.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.