Hur man bibehåller den Dodge Challenger GL

Underhålla Dodge Challenger GL är ett måste för den muskel bil entusiast. Kontrollera regelbundet och rengör din utmanare att hålla det ser ut som nytt och smidigt, speciellt om du planerar att äga en bil för en stund. Att hålla allt uppdaterat kommer att spara pengar i det långa loppet och förebygga eventuella problem i framtiden. Med bara användningen av några vanliga varor, kommer bilen länge. Saker du behöver
Vakuum
buffertdynan
Bilvax
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Tvätta Challenger gång i veckan att ta bort smuts, skräp och vägsalt. Detta förhindrar korrosion och rostbildning. Applicera ett lager vax med en mjuk buffertdynan ett par gånger om året för att skydda din lack från bleknar och blir tråkig. Dammsug insidan av bilen ofta för att ta bort smuts som får transporteras i från skorna. Detta kommer att hindra det från att få marken i mattan och stolar, som orsakar fläckar.
2

Kontrollera din luftfilter. Ta det och hålla upp till ett starkt ljus. Du bör kunna se ljus genom den. Om du inte gör det, måste du byta ut den. Igensatt luftfilter kan orsaka din Dodge att köra dåligt och orsakar smuts ansamlas i slangarna.
3

Kontrollera däcktrycket ofta, speciellt när temperaturen varierar från varmt till kallt. Detta kan leda till att däcktrycket minskar i dina däck. Låga däck kan orsaka drag, minskar gas körsträcka och slits däcken snabbare, så håll dem sändes upp. Det rekommenderade lufttrycket för däcken är tryckt på insidan av luckan. Byta olja varje 3000 miles eller åtminstone var tredje månad
4

. Detta kommer att hålla motorn ren eftersom oljan är vad lubes upp alla rörliga delar. Kontrollera din olja ofta, ungefär en gång i månaden, för att säkerställa att oljenivån inte är låg. Fyll på olja vid behov in mellan förändringar.
5

Få regelbundna tune ups på din Challenger. Har slangar, remmar och tändstift ändras varje par år även om de inte ser slitna. Detta kommer att avvärja eventuella problem eller läckage innan de har en chans att börja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139951.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.