1962 Chevy Nova specifikation

Infördes 1962, var Nova Chevrolets svar på rival Ford Falcon. Byte av Chevy Corvair, var Nova den exklusiva modellen av Chevy II raden av bilar. Trots att Nova är Chevrolets mest populära fordon fram till 1968, var det omöjligt att överträffa Falcon i försäljning under 1962. Kroppstyper

ursprungliga modellen av Nova såldes som Chevy II linjen. Det fanns fem olika kroppstyper släpptes i 1962, alla utformade för att vädja till de olika mål demografi. För familjer, fanns det fyra-dörrars sedan, kostar $ 2236. En annan familj fordon som konstruerats för bilresor var Nova fyra-dörrars stationsvagn. Detta var den dyraste modellen som finns tillgänglig vid den tidpunkten.
P Det fanns tre andra kroppstyper som finns för 1962 Nova modellen. De två-dörrars sedan var den billigaste modellen på $ 2118. De två sportigare modeller för året var tvådörrars sportbil och tvådörrars cabriolet. Konvertibeln var den dyraste av de två-dörrars modeller på $ 2475, medan sportbil var prissatt till $ 2261. Addera Chassis

chassit för Chevy Nova var baserat på Chevy II kroppen. Det innehöll en hjulbas på 110 inches, en total längd av 183 inches och en bredd av 69,9 inches. Den främre slitbanan var 56,8 inches medan den bakre var 56,3 inches.
Motor

standard motor på 1962 Nova var en sexcylindrig motor med 120 hästkrafter och 177 vridmoment. Det kan gå noll till sextio mph på 13 sekunder. En åtta-cylindrig alternativet fanns liksom, men sålde inte bra på grund av att det är en återförsäljare alternativ som läggs 75 procent till priset på fordonet. Det fanns två typer av transmissioner tillgängliga, Powerglide och tre-växlad manuell.
Alternativ

1962 Chevy Nova hade en mängd olika alternativ, inklusive luftkonditionering, tryckknapp radio och antenn, förarsidan säkerhetsbälten och främre bälten knä. Kombi presenterade ett delat baksätet medan framstolarna på Nova var skålade säten.
Paint Alternativ

Många målar alternativ fanns tillgängliga för Nova. Dessa måla koder används de vanliga General Motors alternativ. De inkluderade Roman röd, smoking svart, hermelin vit, skymning blå och surf green. Det fanns flera invändiga färgalternativ samt. Dessa var utformade för att komplettera den yttre färgläggning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139180.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.