Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Jämförelse av Honda Helix och Honda Reflex

Den japanska producerade Honda Helix och Honda Reflex var mopeder importerades till Förenta staterna. Även de två cyklarna var tydligt i scooter klassen, de var stora med skoter standarder, överstiger hjulbas på några av de stora-pojken cyklar, inklusive Harley-Davidson. Reflex var en senare version av Helix, på en kortare hjulbas, men sportsligt en större engine.The Helix chockade motorcykeln världen när Ed Otto red en att avsluta 1995 års "Iron Butt Rally" på 22: a plats, genom att täcka 9361 miles i 11 dagar. Bakgrund

Honda Helix stort sett oförändrad under produktionen löper 1986-2001 och från 2004 till 2007. Det var stora, med en rymlig sits, bak-motor och mer än tillräckligt med benutrymme. Dess sittplatser var ergonomiska och var en av de många varelse bekvämligheter som lockade åkare. Produktionen upphörde 2001, men efterfrågan var fortsatt stark i USA, och Honda kom tillbaka 2004. Reflex var Helix är större, brawnier bror, även om det satt på en kortare hjulbas. Medan Helix hade ser bara en mor kan älska, var Reflex ultramoderna och effektiviseras i en jet-åldern slags styling. Även om Reflex hade mer att resa på dess främre upphängning än Helix, klagade ryttare ofta av värkande ryggar när de reser långa sträckor. Sittplatser för Helix var betydligt gynnsammare alternativ i total komfort. Produktion av båda modellerna upphörde år 2007.
Motorer

Honda Helix presenterade en vätskekyld, 244 cc, fyrtakt, encylindrig motor med 10,5 -till-ett komprimeringsförhållande. Den hade en 2,9-tums borrning och 2,4-tums stroke. En 30 mm CV förgasare utrustad med en automatisk levereras choke bränsle till motorn. Skotern var remdriven. Reflex modell fyrtaktare, encylindrig motor hade en större förskjutning på 249 cc. Det innehöll samma carb som Helix, men dess toppfart var 82 mph, slå Helix med ca 5 mph. Reflex presenterade också vätskekylning och remdrift.
Fjädring

Helix hade en botten länksystem framvagn med 3,2 inches av främre resor. Den bakre var en svingarm version med dubbla hydrauliska stötdämpare och 3,9 inches av resor. Helix red på en 12-tums framdäck och 10-tums bak. Framhjulet hade en enda skivbroms, medan en trumbroms förutsatt att den bromskraft för bakhjulet. Honda antog en gaffel för Reflex med extra resor i fronten, på 3,9 inches. Den bakre upphängningen med dubbla stötdämpare förblev densamma som i Helix, men Honda rakade av resandet något till 3,8 inches, vilket gjorde ingenting för att förbättra förarkomfort. Emellertid ökade hjuldimensionerna till 13 inches för fram-och 12 inches för den bakre. Honda lagt en skivbroms till bakhjulet. Ett låsningsfritt bromssystem, eller ABS, var tillval på Reflex.
Mått och kapacitet

Helix red på en generös 63,8-tums hjulbas. Dess placera satt låg på bara 26,2 inches från marken. Dess torrvikt var 349,4 £. Bränsletanken höll 3.2 liter. Reflex satt på en kortare 60,8-tums hjulbas, men såg större, främst eftersom dess säte satt högre, på 28,3 inches från trottoaren. Den vägde också mer än Helix, vid 374,8 £. Däremot krympte Reflex bränsletank något till 3,1 liter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120846.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.