Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Moped licenskrav

Mopeder, som i princip är motordrivna skotrar, är populära för sin ringa storlek, effektivitet, låga kostnader och bra gas körsträcka. Men precis som alla motordrivna fordon, det finns tillståndskrav och lagar operativsystem som måste förstås och följas. Det är viktigt att forska i olika typer av mopeder och bekanta dig med din statens lagar innan en moped köp. Statliga lagar

kraven för moped licens varierar från stat till stat. Vissa stater anser mopeder för att vara en motorcykel och kräver ett motorcykelkörkort för att driva dem, medan övriga stater kräver endast ett körkort. Vissa stater kräver inte någon licens alls, och har en åldersgräns istället (dvs över 14). För att bestämma din statens moped politik, besök moped2.org eller kontakta din lokala DMV. Addera Klassificering

Eftersom olika stater visa mopeder annorlunda, kan det vara förvirrande att avgöra distinktion mellan mopeder och motorcyklar. Mopeder definieras vanligtvis som tvåhjuliga fordon som har en motor på 50 cc och en toppfart på 35 mph. Men det finns mopeder med 125 cc och 250 cc motorer som kan nå hastigheter på upp till 80 mph. Dessa snabbare mopeder har oftast samma licenskrav som motorcyklar.
Motorcykelkörkort
p Om ditt tillstånd anser mopeder som motorcyklar, måste du få en motorcykelkörkort innan du använder en moped. Processen för att få ett motorcykelkörkort liknar få ditt vanliga körkort, och består av ett körprov och ett skriftligt teoriprov. Du kommer också att få en registreringsskylt för moped, samt försäkringsskydd.
Icke-motorcykel Licensing
p Om din moped inte anses vara en motorcykel genom ditt tillstånd, är prövningsprocessen enklare. Ingen motorcykelkörkort krävs, och är över 14 år kan vara allt du behöver för att ta din moped ute på gatan. Men, kanske du måste fortfarande registrera din moped och köpa en registreringsskylt. Anmälningsavgifter är vanligtvis runt $ 10. Din moped får endast tillåtas på vissa vägar, till exempel, vissa stater inte tillåter mopeder på motorvägar. Detta kan inte vara ett problem, eftersom den låg "toppfart" av många mopeder hindrar dem från att vara lämpliga för landsvägskörning ändå. Fordon som är större motorer är snabb nog för användning i terräng, så det är viktigt att veta om det är tillåtet i ditt tillstånd. Kontrollera med din lokala DMV för att avgöra var moped användning är tillåten i ditt tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120640.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.