Hur justera ventilerna på Kawasaki Mule 3010

Kawasaki producerade Mule 3010 Transportör mellan 2001 år 2008. Kawasaki utrustade Mule 3010 med en 617 cc, fyrtakts V-twin motor och en kontinuerligt variabel transmission parat sig till en fyra-wheel-drive, två hastigheter överföringsfallet som tillät Mule att färdas över ojämn terräng med lätthet. Som en del av ett regelbundet underhåll schema, rekommenderar Kawasaki en inspektion och justering av motorns ventilspel - avståndet mellan ventilerna och de vipparmar som driver dem - efter de första 50 timmars användning, sedan igen efter 500 drifttimmar. Komma åt ventilerna görs enklare genom den svängande last säng, som kan höjas för att ge fullständig tillgång till motorns topplock och ventiler. Saker du behöver
Metric Hylsnyckelsats
Ratchet
Tändstiftshylsa
Blade-typ tjockleksmätare
Metric box-nyckel som
platt skruvmejsel
Momentnycklar , fot-pund och tum-pound
Visa fler instruktioner
1

Parkera Mule på en nivå arbetsyta och dra åt parkeringsbromsen. Låt motorn svalna i minst två timmar, motorn måste vara helt kallt att noggrant mäta och justera ventilspelet
2

Lås upp bakre lastflaket, med frigöringsspaken och lyft. säng i sitt högsta läge. Ta generatorn locket och packningen från höger sida av motorn, som ligger precis framför höger bakhjul, med hjälp av en hylsa och ett spärrskaft.
3

tag i den främre cylindern tändstiftet boot, precis under ventilkåpan märkt med "OHV". Vrid boot ett halvt varv för att lossa det från tändstiftet, dra sedan starta upp från slutet av tändstiftet. Ta bort tändstiftet med en spärr och ett tändstift socket. Ta bort den bakre cylindern tändstiftet med samma metod.
4

Ta bort ventilkåporna och packningar från båda topplocken med en spärrfunktion.
5

Placera en hylsa och ett breaker bar över muttern vid centrum av generatorn svänghjulet. Vrid svänghjulet medurs tills den främre cylindern inställningsmärket - visas med numret "1" - är i linje med märket tryckt i vevhusventilationen täcka direkt ovanför svänghjulet. Vicka frontcylindern vipparmarna för hand, vilket bör röra sig något. Om vipparmarna är stela, rotera svänghjulet medurs ett helt varv.
6

Slide en bladtyp tjockleksmätare mellan de främre cylinder vipparmarna och ventillyftare ventilstationer i topplocket. Det bör finnas en 0,010-tums luftspalt mellan vipparmarna och ventillyftare. Med en 0,010-tums lucka kommer tjockleksmätaren glida genom gapet med ett lätt motstånd.
7

Håll justermuttern skruvlås, ligger på toppen av vipparmen, med en box-end skiftnyckel. Lossa justerskruven med en platt skruvmejsel. Vrid justerskruven medurs för att minska luftspalten, eller moturs för att öka luftgapet. Kontrollera igen spelet mellan ventillyftaren och vipparmen. Håll skruven på plats och dra fast muttern, när ventilspelet har satts till 0,010 tum. Upprepa på den återstående ventilen, om det behövs. Hoppa över detta steg om båda främre flaskventiler är inom specifikationen.
8

Vrid generatorn svänghjulet medsols ett helt varv tills den bakre cylindern timing märke, indikeras av antalet "2", är i linje med märket på vevhusventilationen locket. Vicka vipparmar till kontrollen för fri lek. Vrid svänghjulet ett helt varv om vipparmarna är täta.
9

Kontrollera och justera den bakre cylindern ventilspel som beskrivs i steg 6 och 7.
10

Installera de ventilkåporna och packningar på motorn topplock. Dra åt bultarna till 16 foot-pounds med en momentnyckel. Skruva fast tändstiften in båda topplocken för hand. Dra åt tändstiften till 12 foot-pounds. Skjut gnistan stövlar plugkabel över tändstiften tills de snäpper på plats.
11

tillbaka generatorn locket och packningen på motorn. Skruva fast bultarna på plats tills de är åtdragna. Dra åt bultarna till mellan 35 och 43 tum-pounds, alternerande mellan bultar i ett korsvis.
12

Sänk flaket tills spaken låses ett låst läge.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118814.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.