Hur du kontrollerar om en Spark på en ATV

Kontrollera om en bra gnista på tändstiftet på en ATV motor kan hjälpa till att diagnostisera en dålig löpning, eller icke-fungerande skick. En svag gnista kan orsaka dålig prestanda, hård start och en ojämn tomgång. Kontroll av gnista med ett stroboskop med en induktiv pick-up kommer att berätta om det finns ström går genom pluggen tråden, men ger ingen indikation på kvaliteten på den gnista eller om tändstiftet är kol-sotigt och inte gnistbildning vid alla. Ta bort en kontakt från ATV motor och observera gnistan är det enda sättet att berätta. Saker du behöver
Shop rag
Ratchet
Tändstiftshylsa
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på fast, plan mark, helst i en skuggig plats eller åtminstone inte i direkt solljus. Vrid bränslet petcock till "Off". Ställ åt parkeringsbromsen och lägg i friläge.
2

Rengör området runt tändstiftet med en trasa eller tryckluft för att avlägsna smuts. Dra tändkabeln starta och ta ur tändstiftet som ska kontrolleras, med hjälp av en spärr och Tändstiftshylsa. Montera tändstiftskontakten tillbaka på kontakten.
3

Fatta tändstiftskontakten nära tråden. Håll handen borta från elektroderna på tändstiftet.
4

Håll basen tändstiftet mot motorblocket, eller någon annan omålad del av ATV som är jordad till den negativa sidan av batteriet .
5

Vrid på tändningen och startmotorn i högst 10 sekunder. Observera gnista vid pluggen. Försök med en annan jordning plats och se till att kontakten är jordad om det inte finns någon synlig gnista. Ihållande bristande gnista eller en svag, orangefärgad gnista indikerar ett problem i tändsystemet eller tändstiftet själv. En stark, blå gnista med en klart hörbar rapport indikerar en bra gnista.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118811.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.