Bombardier Electric Car Specs

I juli 1996 avslöjade Bombardier en tvåsitsig Neighborhood Electric Vehicle (NEV) prototyp som senare började användas i organisationer som privat säkerhet. Bombardier - designar och tillverkar fordon som varierar från flygplan och tåg till snöskotrar - utvecklat NEV med intentionerna i det att tillgodose behoven hos dem som bor i pension och andra planerade samhällen där biltrafik är begränsad. Detta fordon är inte längre i produktion, och Bombardier webbplats erbjuder ingen information om det. Motor

Motorn är en helt elektrisk 72-volts DC shunt typ som producerar 4 kilo watt, ungefär 5,3 hästkrafter, och driver bakhjulen i denna stadsdel Electric Vehicle. Tre växlar erbjuds i omvänd, drev och golf lägen. I körläge hastigheten styrs på ungefär 26 miles per timme, men i golf-läget, är den maximala hastigheten minskas till omkring 15,5 miles per timme, vilket förlänger batteriets livslängd med ganska lite enkelt genom att inte tillåta att fordonet att använda så mycket batterikraft.
Batteri

disposition av batteriet installationen är sex konventionella blybatterier batterier som levererar energi direkt till motorn, medan en sjunde batteri är tillägnad driva olika elektriska tillbehör, såsom inredning och lampor exteriör. När fordonet laddas över natten avgiften är vanligtvis mer än tillräckligt för detta NEV att göra flera korta resor under dagen.
The Design

Bombardier Neighborhood Electric Vehicle är 100 inches lång, 55 inches bred och står 61 inches tall. Hjulbasen är 65 inches och fordonet väger £ 1275. Det har kuggstångsdrivna styrning och chassi är en stark fyra hjul oberoende fjädring. Bromssystemet består av fyra hjul hydrauliska trumbromsar, och har en regenerativ bakhjulsdrift bromssystem som också hjälper till att ladda batterierna. En ombord batteriladdare ingick i konstruktionen som kan ladda alla sju batterier i cirka åtta timmar när den är ansluten till en normal 110 - eller 120-volts eluttag. Vindrutan är laminerat glas med en bricka och torkare system, dörrarna är vinyl med blixtlås fönster och trepunktsbälten axel är standard. Båda backspeglarna ingick i den slutliga utformningen och strålkastarna har och halvljuset inställningar, blinkers och parkeringsljus. Stammen och handskfack både lås. De skålade säten är justerbara och det har ett horn, mile per timme och meter tachometer på instrumentbrädan. Det är en Golf Option paket som finns tillgängliga genom val, vilket inkluderar "turf däck", uppfyller de flesta nationella standarder golfbil och erbjuder inställningar kraftöverföringen farleder och vägar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105505.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.