Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur S10 4X4 Components Work

General Motors byggde S-10 1982-2003 årsmodeller, men har inte tagit en fyrhjulsdriven systemet fram till 1983, då man införde "Insta-trac" 4x4-systemet. Under åren av produktionen av S-10 gick igenom många förändringar i kroppen och motorns konstruktion samt transmission och drivlinan. Den fyrhjulsdrivna system har förändrats, men kraftöverföring och allmän inställning har alltid varit ungefär densamma. S-10 är främst bakhjulsdrift, vilket innebär den främre differentialen eller halva axelns förblir stilla när fyrhjulsdriften inte är inkopplad. Basic Effekt flöde

Motorn ger roterande kraft till överföring med hjälp av en hydraulisk förbindelse med en momentomvandlare för automatiska växellådor eller en mekanisk förbindelse med en lamell, om du har en manuell växellåda. Kraften överförs från transmissionen till överföringen. När överföringen fallet inte är inkopplad, är ström skickas sundet till den bakre differentialen via den bakre drivaxeln. När fördelningsväxeln är engagerad Effekt därefter jämnt fördelat mellan den bakre och främre drivaxel att ge ström till den främre differentialen. När de främre knutpunkterna är "låst" på plats de är anslutna till sina respektive halvaxel och kraft överförs sedan från den främre differentialen till framhjulen. Det innebär att engagera fyrhjulsdrift har förändrats drastiskt under åren, men har blivit mycket lättare för föraren.
Transfer Case Operation

Generellt momentfördelaren har tre driftlägen, tvåhjulsdrift, fyrhjulsdrift hög, fyrhjulsdrift låg. Även om överföringen fallet är i en fyrhjulsdriven läge, kommer strömmen inte att distribueras till framhjulen om naven inte är engagerade. I 1992 års S-10 hade använt en kedja för att överföra makt från transmissionen till den främre drivaxeln när fyrhjulsdriften är inkopplad. Den fyrhjulsdrift låg alternativet använder nedväxling genom en planetväxel, som vad som används i de flesta automatiska växellådor, för att ge mer vridmoment. Överföringen fall bedriver med hjälp av en mekanisk spak på golvet ombord på äldre modeller och med en tryckknapp på nya modeller.
Manuell Fyrhjulsdrift Aktivering

ursprungliga fyrhjulsdrift systemet ansågs helt manuell. Du måste stoppa lastbilen och fysiskt slå vreden på hjulnavet att låsa engagera hjulnavet med halva axeln och främre differential. När engagerad du välja fyra höga eller fyra låg med den mekaniska golvmonterad spak och du har fyrhjulsdrift. När fyrhjulsdriften inte längre behövs du stoppa fordonet skift i tvåhjulsdrift och roterar naven moturs för att lösgöra halvaxlama. I vissa fall kan du behöva backa bilen upp ett par fötter att helt separera hjulnavet från halva skaftet.
Semi-Auto och Full-Auto Aktivering

Eftersom tekniken avancerat S-10 slutligen utrustad med automatiska nav låshjulet automatiskt låser när du engagera fyrhjulsdrift. Förmånen av autolåsning navorgan fyrhjulig hög räckvidd kan aktiveras utan att lämna bilen och när fordonet är i rörelse genom att markera den med den manuella spaken på golvet ombord. Det sista steget i S-10 fyrhjulsdrift installationen var automatiskt låsande överföringen. Med autolåsknappen alternativ du helt enkelt trycka på en knapp på instrumentpanelen för fyra-wheel hög eller fyrhjuliga låg och överföringen fallet motorn automatiskt aktivera fyrhjulsdriften för dig tillsammans med de främre hjulnaven, knappen trycks en andra gång för motorn att koppla överföringen fallet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103324.html

Previous:
Next: No

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.