Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

AWD Vs 4X4

All-wheel-drive bilar blir allt vanligare med den växande populariteten för allmännyttiga crossover sport fordon. Delningsfilter är personbil-baserade fordon som har utseendet och hög profil av en SUV. Men all-wheel-drive delningsfilter ska inte förväxlas med fyra-hjulsdrivna fordon. All-Wheel-enheter är betydligt annorlunda och inte äger de viktiga off-road funktioner av en fyrhjulsdrift. Bakgrund

Fyra-hjulsdrivna fordon påbörjade med lastbil-baserade, kropp-on-frame, terrängfordon. Dessa fordon ingår Jeep Wranglers, International-Harvester Scouts, Ford Broncos, Chevrolet Kavajer och den större Ford Explorer, Expedition och Chevrolet Suburban, bland många andra sport utility vehicles med terrängegenskaper. SUVs ersätts slutligen kombi och, i viss utsträckning, minibuss som familjens vagn. Genom det sena 1990-talet, ville bilismen allmänheten alla de förmåner av ett fyra-wheel-drive, men inte stryktålighet en lastbil-baserade fordon. Den crossover gav ägarna utseendet av en SUV, men komforten i en personbil. Den all-wheel-drive crossover är fyra-wheeldrive "light". Det ger ett bättre grepp på vägen, men inte den avgörande låg-växel förmåga att navigera ojämn terräng.
Fyrhjulsdrift

En sann fyra-wheel- kör fordonet har makt genereras till bakhjulen under normala körförhållanden och i "2WD"-läge. I svåra väderförhållanden, såsom snö, lera eller i oländig terräng, överför motorns kraft till alla fyra hjulen via drivaxlarna och en tvåväxlad överföringen. Denna funktion utförs manuellt eller automatiskt, beroende på märke, modell och år för fordonet. Överföringen fallet har en växel-minskning som ger lägre växel sortiment för att hantera de ogynnsamma körförhållanden. Endast låga växlar kan hantera branta, steniga sluttningar. Addera ditt All-Wheel Drive

All-hjulsdrivna fordon saknar en viktig komponent som tillåter dem att tvärgående svår terräng: de två hastigheter överföringen. Eftersom det inte finns någon växel-reduktion enhet, en all-wheel-drive bil beter sig ungefär som en front-eller bak-wheel-drive personbil medan off-road i vått väder. Helt enkelt, du är fast i leran eftersom bilen saknar nödvändig låg-växel kapacitet. Vissa all-hjulsdrivna fordon kör också mycket som en front-wheel-drive bil eftersom 90 procent av motorns effekt går till framhjulen. Först när framhjulen börjar slira göra bakhjulen ingrepp för att hålla ett grepp på vägen. All-wheel-drive system är mekaniskt eller elektroniskt styrd. En elektroniskt styrd versionen innehåller en elektronisk enhet för att styra påverkande vridmoment till hjulen från 0 procent med en öppen differential till full-lås 100 procent. Suzuki använder ett streck-monterade brytare för att aktivera sitt AWD-system för att fördela rätt mängd vridmoment mellan fram-och bakhjulen beroende på hjulslirning och körförhållanden.
Bottom Line

Biltillverkare inte utforma fyrhjulsdrift för terrängfordon. Fyrhjulsdrift används också i prestanda bilar. Till exempel Audi R8 Spyder V8, med sin viktfördelning gynna den bakre änden, använder fyrhjulsdrift genom att anställa viskös koppling att växla upp till 35 procent av kraften till framhjulen på vissa villkor. All-Wheel-enheter hanterar bättre än två-hjulsdrivna versionerna i prestanda, och speciellt i vått väder. Ändå fungerar de fortfarande som personbilar i stället för fyra-wheel-drive stadsjeepar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103312.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.