Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på Shovelhead Poäng

Termen "Shovelhead" refererar till en Harley-Davidson Big-Twin motor som tillverkades från cirka 1966 till 1984. Den första generationen Shovelhead från 1966 till 1969 var faktiskt samma motor som den Panhead motor som den ersatte, med undantag för de uppdaterade cylinder heads.All Shovelheads kom från fabriken med en vanlig brytare punkter tändning tills 1978 års modell. Medan de senare kapacitiv urladdning elektroniska tändsystem producerar mer top-end hästkrafter, är den ursprungliga poängsystemet enkel och tillförlitlig. En av dess fördelar är att även en novis lätt kan ställa in tiden statiskt när motorn inte är igång. Saker du behöver Kundservice manuell
Timing testlampa
Spark
plug skiftnyckel 3/8 tums insexnyckel
Spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

bort tändstiften, tidpunkten pluggen (på vänster sida av motorn fallet mellan cylindrarna) och transmissionskåpan (på höger sida av motorn fallet).
2

Sätt tummen över fronthylsan tändstiftshålet och sparka runt motorn sakta med kick starter. Sluta när du känner press på tummen. Detta visar att den främre kolven närmar sig TDC (övre dödpunkt) av kompressionstakten.
3

Titta i timing hamnen och fortsätter att långsamt sparka runt motorn tills förskottet märket ( vertikal linje) är centrerad i hamnen.
4

Anslut den röda ledningen testlampan till den negativa spiralen terminalen, och den svarta kabeln till en bra jord. Slå på tändningen.
5

sitta på marken inför tidsmekanism. Lossa skruvarna timing plattan.
6

nå in i tidsmekanism och ta tag i punkten cam, som är i centrum av mekanismen. Vrid punkten cam moturs tills det stannar. Håll den i det läget medan du flyttar punkter plattan (den runda plattan att punkterna är monterade på) moturs tills lamporna testlampan.
7

Vrid punkter plattan långsamt medsols medan du håller punkterna cam moturs. Stanna så fort testet slocknar. Dra åt skruvarna timing plattan för att låsa justeringen.
8

Stäng av tändningen. Sätt tillbaka transmissionskåpan, timing plugg och tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102765.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.